La Confederació Gonzalo Anaya valora la implicació de les 1.517 mares i pares electes als consells escolars

Silvia Centelles: “Tenim una gran xarxa de conselleres i consellers que volen transformar l’escola pública, ser part activa i representar a les famílies a peu d’escola per millorar l’educació pública i el dia a dia als centres educatius”

Hui s’acaba el període de proclamació de conselleres i conselleres electes als consells escolars de centre i per aquesta raó,  la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya destaca i reconeix la implicació de les 1517 mares i dels pares electes que seran portaveus de les famílies en els consells escolars de centre. (RESULTATS_def ) A la xarxa d’AMPA federades a FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA-Enric Valor s’han aconseguit mobilitzar un total de 2.364 candidates i candidats dels quals han obtingut plaça als consells escolars de centre un total de 1.517 mares i pares electes. Això ha estat possible gràcies al suport i vot de 50.779 mares i pares dels centres educatius públics que han confiat en les candidatures presentades per les AMPA federades.
“Cal reconèixer a les famílies que s’impliquen per millorar l’educació de totes i tots i ens posem a la seua disposició perquè puguen exercir un lideratge constructiu i efectiu per defensar i millorar les seues escoles i instituts”, ha destacat Silvia Centelles, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya. Per això, compten amb la Confederació Gonzalo Anaya i les tres federacions provincials perquè –com expressa Silvia Centelles- “les mares conselleres i els pares consellers tenen al seu servei les nostres organitzacions per demanar tota la informació, formació i assessorament necessari per a tindre una participació activa i decisiva als consells escolars de centre”
Respecte de les xifres de participació de les famílies en les eleccions a consells escolars, des de la Confederació Gonzalo Anaya valoren que sempre hi ha que millorar. Això passa per establir noves fórmules de participació directa i decisiva de les famílies perquè les seues propostes tinguen una aplicació pràctica.
“En aquells centres on les famílies son part activa, on les decisions de les famílies es tenen en compte, allí on l’AMPA construeix i aporta, sempre creix la participació de les famílies i això aporta qualitat i prestigi al centre educatiu”, exposa Centelles.

RESULTATS_def