REUNIÓ AMB RAQUEL TAMARIT, CONSELLERA D’EDUCACIÓ

Rubén Pacheco: “Ens preocupa l’alumnat amb una, dues, tres, quatre o més matèries suspeses per als que no hi ha cap tipus de reforç i que representen la pèrdua educativa de la pandèmia que encara no s’ha recuperat”.

 

(València. 14/06/2022.) Els màxims càrrecs orgànics de la Confederació Gonzalo Anaya -integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant- es van reunir dilluns 13 de juny amb la Consellera d’Educació Raquel Tamarit per prendre contacte i exposar algunes preocupacions de l’organització que aglutina a 1085 AMPA federades. Tal i com han valorat, la reunió va ser molt positiva i cordial i durant dos hores i mitja, la nova consellera d’Educació i el seu cap de gabinet van atendre a Rubén Pacheco, Marta Tomás, Josep Albiol i José Muela que van poder traslladar-los tots els punts que tenien per tractar, pels quals van mostrar preocupació per la recerca de solucions que esperen siguen efectives. WhatsApp Image 2022-06-14 at 8.34.00 AM (1)

A pocs dies del final del curs 21-22, van assenyalar com a preocupació de les famílies, les pèrdues educatives de l’alumnat, derivats de dos cursos i mig de pandèmia. Rubén Pacheco, president de la Confederació Gonzalo Anaya va recalcar i posar en valor els esforços de tota la comunitat educativa (professorat, famílies, equips directius i la mateixa administració) en donar la millor atenció educativa, també en temps de pandèmia. Tot i això va assenyalar que “a hores d’ara hem de ser-ne conscients” que hi ha una pèrdua en la capacitat de l’alumnat en afrontar el seu procés i evolució acadèmica i personal amb conseqüències tan acadèmiques, com emocionals, mentals i psicològiques.

En nom de les AMPA, van valorar que, tot i haver mantingut un marge de contractació de professorat elevat, cosa que no han fet altres autonomies, han faltat programes específics de reforç per als  xiquets i les xiquetes, aquells que no entren en els programes de sempre (PROA, etc), els  que tenen una, dues, tres, quatre o més matèries suspeses però en cap moment han tingut un reforç durant el curs.

Ara mateix hi ha un sector massiu d’alumnat en aquesta situació que no te cap alternativa o programes de reforç”, assenyala Rubén Pacheco qui demana que “per aquest sector de l’alumnat s’ha d’engegar alguna iniciativa concreta que oriente els centres educatius per veure com han de proporcionar eixe reforç via el professorat”.

Altre tema traslladat a la consellera d’Educació Raquel Tamarit i que ha marcat el curs 21-22 ha estat la modificació de la jornada escolar. “Hem recalcat que no era el moment per modificar les jornades escolars als centres educatius, que aquest procés desgasta a tots els sectors i divideix, hem mostrat el nostre desacord en què s’hagués tirat endavant la modificació de la jornada escolar als centres educatius valencians sense l’avaluació prèvia”, informa Pacheco. .Davant d’aquesta situació la Confederació Gonzalo Anaya ha invitat a la Conselleria d’Educació a participar en l’avaluació de les diferents jornades escolars o temps escolars que te previst fer la Confederació Gonzalo Anaya junt als experts, investigadors  i les universitats.

La necessària formació docent adaptada a la nova llei educativa, altre tema apuntat amb l’objectiu que la Conselleria d’Educació cerque les fórmules tècniques i de promoció laboral perquè el professorat es forme en les noves metodologies, situacions d’aprenentatge i tractament de continguts. L’estabilitat de plantilles i l’aplicació del plurilingüisme “efectiva i realista” en el Baix Segura i comarques d’interiors, les substitucions dels educadors i les educadores al centres educatius; el suport i defensa de l’ensenyament públic; la retirada del concerts als centres educatius concertats que cobren quotes il·legals o la tasca insuficient de supervisió de la inspecció educativa van ser altre dels temes tractats.