FAMPA-València demana a la Conselleria que no retalle unitats en infantil

La federació de mares i pares de l’escola pública alerta que planificació educativa està desplaçant professorat i reduint unitats en centres públics on no estava previst cap canvi en la resolució d’arranjament escolar per al curs 2018-2019

 El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, ha fet una crida al Conseller d’Educació, Vicent Marzà, a qui demana revise urgentment que està succeint en el departament de planificació educativa que a hores d’ara està comunicant l’eliminació d’unitat en infantil no previstes en l’arranjament escolar del curs 2018-2019. Demana a més que es paralitze qualsevol procés extraordinari de supressió d’unitats que s’està produint a hores d’ara en determinats centres públics i que preveu el desplaçament de mestres de les plantilles d’educació infantil fora de qualsevol norma regulada. A centres com ara, el CEIP Cervantes i el Sant Francesc de Borja de Gandia, el Blasco Ibáñez de Montcada i el Villar Palasí de Burjassot, entre altres, se’ls ha comunicat la supressió d’unitats el que comporta el desplaçament entre un i dos mestres d’infantil, alguns d’ells de suport de necessitats educatives especials. Centres que en molts casos estan al límit de la ràtio regulada.

“La planificació educativa la realitza la Conselleria en el seu moment, ara no pot continuar retallant el que no estava previst. L’oferta pública està publicada ja a totes els centres públics en el moment que s’obri el procés d’admissió, qualsevol modificació ara mateix, és enganyosa per a les famílies”, denuncia Fullana.

FAMPA-València insisteix en no voler més retallades en educació pública, considera que és el moment de revertir la situació i convertir l’escola pública en eix vertebrador de l’ensenyament perquè ella és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats. “L’escola pública s’està convertit en subsidiària de la concertada i això és el que no pot continuar fent l’administració pública”, explica Màrius Fullana.

FAMPA-València ha demanat urgentment una reunió amb el Director general de Política Educativa, Jaume Fullana, perquè explique i paralitze esta decisió que està generant malestar en les comunitats educatives i confonent a les famílies.