T’informem sobre la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme

Respecte a la decisió del TSJCV sobre el Decret de Plurilingüisme, volem manifestar el nostre interés en continuar treballant per a donar a l’ensenyament públic l’excel.lència en quant a qualitat i serveis. Per això considerem, i tal i com ja ho varem plantetjar al CECV, que el Decret de Plurilingüisme s’hauria d’aplicar en els nivells més avançats, sempre aportant els recursos necessaris en cada cas, per a garantir que la certificació lingüística en els diferents idiomes siga per igual per a tots els estudiants de l’escola pública i en els nivells més alts de coneiximent de les llengües.

També volem destacar que l’actual Decret s’ajusta a la normativa de la LOMQE que és la llei que regula el funcionament educatiu de l’ensenyament estatal a la qual ens hem oposat des del minut zero.

La Gonzalo Anaya continua treballant per a que l’escola pública siga la opció educativa de més qualitat per a les famílies i en eixe sentit, hem fet una campanya informativa per a fomentar la matriculació que encara està vigent i que hem difós per diferents canals. En esta campanya hem insistit en les avantatges que el servei públic educativu ofereix als xiquets i xiquetes i a les famílies. Per això, volem recordar a les mares i pares que a l’hora de matricular als seus fills i filles a l’escola pública valoren totes les variables del projecte educatiu que ofereix el centre que han triat, no tan sols l’aspecte lingüístic, sino totes les possibilitats educatives i d’aprenentatge del col.legi.

Com sempre, i ara també durant el procès de matriculació als centres i tenint en compte la decisió del TSJCV sobre el Decret de Plurilingüisme, tornem a recordar a les més de 1.000 AMPA que representem al llarg de tot el País Valencià que estem al seu costat per a donar-li suport i per a resoldre els dubtes que puguen tindre sobre qualsevol tema referent a la matriculació, el Decret de Plurilingüisme o altres temes educatius. A més, esperem que aquesta situació implique el menor transtorn a les famílies i ens disposem a ajudar en tot el que estiga a les nostres mans tant a les famílies com als centres educatius i l’administració. Així mateix, esperem que, cas d’implicar canvis,  es compte amb les famílies i amb la resta de la comunitat educativa en l’elaboració de les alternatives que s’hagen de treballar, com sempre exigim.

Atenem a les famílies a través de les tres federacions que formen la Gonzalo Anaya, FAMPA-Enric Valor d’Alacant,  FAMPA- València, FAMPA-Penyagolosa Castelló.