L’Enric Valor aposta per consolidar l’estructura comarcal de la federació

L’assemblea de la Fapa Enric Valor va definir aquest cap de setmana les seues línies de treball per al pròxim any. D’una banda, seguir sent la veu de les famílies i representar-les de la millor manera possible en els organismes oficials en l’àmbit de l’educació; consolidar i implantar l’estructura comarcal en la federació; i finalment, augmentar en qualitat i quantitat la formació destinades a les famílies.
La directiva de l’Enric Valor va fer balanç de l’exercici anterior i va presentar resultats sobre la situació ecónomica de la federació durant enguany. També va destacar l’increment del 10% de ampas federades pel que fa a l’exercici anterior, la qual cosa suposa un total de 210 censades, a les quals cal sumar les que estan pendents de tancar el tràmit administratiu.
Una altra de les novetats que va avançar el president de la Federació, Raúl Alos, és la nova ubicació de la seu de la federació. L’Ajuntament d’Elx ha cedit gratuïtament un local al col·lectiu de pares i mares perquè puguen dur a terme l’activitat educativa.
“Estem molt agraïts per la cessió del local per part del consistori, perquè d’aquesta manera la federació pot destinar aqueixa part del pressupost que aniria a altres activitats per a les famílies, inclosa la formació o la millora de serveis per a les nostres ampa”, indica Raúl Alos. La federació se situarà en carrer Doctor Sapena, 65 baix a Elx.
La junta directiva de l’Enric Valor va donar la benvinguda a un nou membre, David Penalva. En l’acte també es va fer públic l’interès de la formació a introduir alguns canvis en els estatuts que són necessaris per a impedir la pèrdua de valor de recursos humans des de la junta directiva. La modificació aprovada permet la presència de membres col·laboradors en la junta que tindran veu però no vot en la presa de decisions.
La federació Enric Valor va voler fer coincidir l’assemblea per a acostar a les famílies a dos temes que preocupen a la comunitat educativa. D’una banda, l’assetjament escolar, i per a açò, va presentar una iniciativa nova que està funcionant molt bé en els centres educatius; i d’altra banda, la presentació del nou decret de plurilingüisme, que va ser presentat pel Director General de Política Educativa, Jaume Fullana. En un ambient d’acostament i enteniment, les famílies van poder plantejar a Fullana els dubtes o inquietuds que tenien sobre el decret i la seua aplicació en els centres educatius l’any pròxim.
Des de la fapa Enric Valor “agraïm encaridament la presència del Director General, Jaime Fullana, i l’explicació que va realitzar a Alacant del plurilingüisme; li convidem també al fet que participe en les assemblees de Torrevella i Oriola que se celebraran pròximament.