València. [09/09/2024]. Des de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya-integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant- s’han adreçat als mitjans de comunicació, a la Conselleria d’Educació i a la societat en general, just coincidint amb el primer dia del curs 2024-2025, per dir: “Protegim la pública”.
Protegim l’educació pública és l’eslògan d’aquest any que pren com a cas concret el CEIP Max Aub de València; un centre educatiu referent de l’educació pública i que des de la Confederació s’ha posat en valor per les pràctiques educatives i per la participació i implicació de tota la seua comunitat educativa.
Aquest any, la roda de premsa s’ha realitzat a les portes d’aquest centre escolar perquè en aquest centre també es donen les problemàtiques que son objecte de les reivindicacions cròniques de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya i de FAMPA-València. Al centre tenen pendent una reforma en les seues infraestructures en aspectes bàsics: ampliació del menjador perquè no té espai per a tot l’alumnat, millora de l’accessibilitat ja que no té ascensor ni classes al ras de terra, actuació sobre el patí verd i coeducatiu per fer front a les altes temperatures, construcció d’un gimnàs, construcció d’un nou edifici per a infantil amb aules des dels 2 anys; a més, ara planeja la proposta del govern autonòmic de la unificació del centre amb el CEIP San Fernando, amb el conseqüent perill de massificació i increment de ràtio en les aules, i en un barri on únicament són tres les escoles públiques, les altres sis són concertades. L’escola pública no es tanca, es protegeix. “Necessitem la reforma que l’escola necessita i que havíem pactat amb Conselleria”, afirmen des de l’AFA.
En nom de les famílies associades a les nostres 1102 AMPA/AFA i acompanyats de representats de les entitats i sindicats que formen part de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic han reivindicat que cal augmentar la inversió en l’educació pública; un esforç que s’ha de fer des de les diferents administracions, per protegir l’educació pública, gratuïta, igualitària, innovadora, en valencià i laica, i per a això és necessari: més inversió, millorar les infraestructures educatives, treballar per la no segregació de l’alumnat, eliminar els concerts educatius, garantir l’ensenyament del valencià, estabilitzar les plantilles docents i personal educador, amb més recursos per a una vertadera inclusió educativa, potenciar una xarxa 0-3 anys gratuïta i pública, i lluitar per una salut mental i per acabar amb l’assetjament escolar.
Al dossier de premsa que s’ha presentat, s’expliquen detalladament tots aquests temes en 13 punts.