Gran acollida de les famílies a la ponència d’Eloy Moreno sobre el llibre “Invisible”

Els personatges d’Invisible no tenen nom per dúes raons: per evitar que cap xiquet o xiqueta es puga identificar i perquè a totes i tots ens pot afectar l’assetjament escolar. Eloy Moreno.

El centre cultural Tívoli de Burjassot va acollir, dissabte 1 d’octubre, la ponència “Trencar el silenci davant l’assetjament escolar” amb la presentació de la novel·la de l’escriptor Eloy Moreno; una activitat que des del primer moment va comptar amb una gran acollida a la nostra xarxa d’AMPA federades a FAMPA-València. I és que els llibres i contes de l’autor de Castelló compten amb moltes famílies seguidores que han fet de la narrativa d’Eloy Moreno, una lectura compartida entre grans i menuts. Per això, prop de 200 mares i pares de les AMPA una trentena de xiquetes i xiquets de Primària i l’ESO, procedents de l’ Horta Sud, Horta Nord, Camp del Túria, Camp de Morvedre, Ribera Alta i Ribera Baixa van assistir a la ponència.

El president de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya i de FAMPA València Rubén Pacheco va obrir l’acte per donar la benvinguda a tot el públic i agrair a Eloy Moreno la seua presència i per fer que Invisible siga ja un referent de treball actiu per a docents, AMPA, famílies i escolars en molts centres educatius valencians en la lluita contra l’assetjament escolar.

L’escriptor Eloy Moreno va parlar de la seua trajectòria com a escriptor, des dels seus inicis quan es va autoeditar el primer llibre El bolígrafo verde fins l’actualitat; moment en què està engrescat en transformar a sèries per a televisió les novel·les InvisibleTierra.

I sobre Invisible, Eloy Moreno va explicar, en primer lloc, que els personatges no tenen noms coneguts per evitar que cap xiquet o xiqueta s’identifique i perquè a totes les persones ens pot afectar l’assetjament. Com va exposar, “la narració de Invisible és molt blanca perquè no hi ha cap escena de violència, tampoc es centra en la víctima o en l’agressor, posa la seua mirada en els testimonis de l’assetjament escolar, en aquells que miren i no fan res”. Amb la projecció dels tattoos, l’escriptor va identificar la simbologia o metàfores present a la novel·la. “El drac és la valentia; el monstre representa l’agressor, però també les que miren i no fan res-; la lluna és la persona que ens dona llum, tots tenim una lluna o som lluna d’alguna altra persona, veritat?”, va explicar Eloy Moreno sobre la simbologia de la novel·la.
També va explicar la tècnica de la professora, present a la novel·la, per introduir la guia didàctica, realitzada per docents d’arreu del món. I és que més de 600 centres educatius han incorporat Invisible al seu projecte educatiu i han desenvolupat i compartit dinàmiques i activitats per a prevenir i detectar situacions d’assetjament escolar, aïllament, emocions i sentiments… o treballar aquest tema amb l’alumnat. La guia es pot descarregar gratuïtament a www.eloymoreno.com 

En acabar, l’escriptor va signar els llibres amb dedicatòria en color verd per recordar els seus inicis i la seua primera novel·la amb què va encetar el somni de ser escriptor.