Des de la Confederació Gonzalo Anaya no tenim cap inconvenient a parlar-ne o fer debat sobre protocols davant les temperatures extremes als centres educatius, sempre emmarcant en les mesures per a l’adaptació a l’emergència climàtica als centres educatius valencians. Com a famílies sempre tenim en compte  l’interés superior de la infància i de la joventut en el seu conjunt i demanem garanties de la millor atenció educativa possible en qualsevol debat.

Sobre les preguntes que ens han fet els mitjans sobre la onada de calor durant aquesta setmana, hem dit que “a hores d’ara no hem rebut cap incidència per part de les nostres AMPA pel tema de l’onada de calor que estem patint”.temperaturas-altas-de-la-ola-de-calor-18538863
Creiem que pel poc que queda d’escolarització i les vacances a una setmana vista, algunes de les preocupacions de les pares, mares o tutors estan centrades en temes administratius per les ajudes de menjador o transport, matriculacions i demés tràmits burocràtics.
A més a més, els horaris intensius dels mesos de juny i setembre (de 9:00 a 13:00h) ja intenten ser una resposta a les possibles onades de calor i temperatures a les aules.
Entenem i compartim, per suposat, la reivindicació de millores per als centres educatius a nivel de construcció i d’eficiència energètica que s’adapten millor a la climatologia.