Rubén Pacheco: “Demanem detecció eficient dels casos positius, cobertura ràpida de les baixes docents i mesures de conciliació laboral i familiar per a les quarantenes de l’alumnat”.

Balanç de la primera jornada escolar. L’alumnat ha tornat a les aules i això és molt important per tal de garantir la presencialitat educativa i el dret a l’educació. Hi ha un nou protocol al qual hem tingut accés pels mitjans de comunicació i les xarxes socials sobre el confinament del grup-aula davant l’aparició de cinc positius o un 20% de l’alumnat contagiat. Des de la Confederació Gonzalo Anaya mai no hem opinat sobre les mesures sanitàries. El que sí que mantenim és la reivindicació que el sistema sanitari estiga preparat per a detectar de manera eficient els casos positius o sospitosos i atendre amb la màxima qualitat possible a la població.

Baixes del professorat i quarantenes de l’alumnat. L’afectació de la COVID-19 als centres educatius és la pròpia d’una incidència tan elevada com la que hi ha en aquests moments arran de la nova variant Òmicron. Les xifres oficials les hauran de reportar les autoritats sanitàries i educatives. Per la nostra banda, ens centrem a demanar què la cobertura de les baixes docents amb la màxima celeritat.

Quarantenes d’alumnat i conciliació laboral i familiar. Continuem demanant mesures de conciliació laboral i familiar per als casos de confinament de l’alumnat. És un tema pendent durant tota la pandèmia que en aquesta sisena onada tornem a patir les famílies quan un fill o filla es confina per positiu i no el podem deixar sol tant pels símptomes com per l’edat. El protocol incideix en la importància de protegir la població vulnerable com són iaios i iaies, persones majors, o familiars malalts crònics, però per fer açò possible necessitem mesures laborals.

Procés de vacunació escolar. En aquest punt valorem positivament tant el ritme com la decisió de portar la vacunació als centres educatius. Això ha situat la Comunitat Valenciana entre les autonomies que més xiquets i xiquetes han vacunat i esperem que continue endavant al mateix ritme.