La Confederació Gonzalo Anaya reivindica els llibres LGTBI+ a la Fira del Llibre de València

Amb aquesta acció rebutgem la discriminació que representa la decisió de la jutgessa de Castelló cap al col·lectiu LGTBI+ i les famílies diverses a qui transmetem tot el suport.

23/10/2021. València. La junta directiva de la Confederació Gonzalo Anaya ha anat el matí del dissabte 23 d’octubre al jardí de Vivers, expressament a la Fira del Llibre,  a comprar els llibres LGTBI+ que ha volgut “segrestar” la jutgessa de Castelló. “Volem evidenciar que, des del sector de les famílies i de les AMPA, consideren necessari aquestos materials per  educar i formar l’alumnat en la diversitat sexual, familiar i de gènere”, ha destacat Rubén Pacheco, president de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya.

Amb aquesta acció han manifestat el desig i empeny de les famílies associades a les AMPA en desterrar tot tipus d’odi i de discriminació que puga afectar el sistema educatiu formal i no formal i, per tant, als seus protagonistes principals: l’alumnat, els fills i les filles amb totes les seues individualitats i diversitats. Al mateix temps, promouen la lectura d’aquestos llibres als centres educatius per posar en valor la llibertat d’expressió i el dret a una educació inclusiva. “Animen a les famílies i les AMPA a incorporar-los a les biblioteques dels centres a través del Pla Lector i del Pla d’Igualtat i Convivència”, ha assenyalat Rubén Pacheco, que junt els companys i companyes de la FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i la FAMPA Enric Valor Alacant, han comprat  un lot ben complet i interessant de la temàtica LGTBI+ amb títol d’autores i autors valencians  i d’altres nacionals i internacionals.

De cara al programa de formació del curs 2021-2022 han anunciat de reprendre la col·laboració amb Lambda per col·laborar en el Pla Diversia, tot amb l’objectiu de combatre actituds LTGBI+fòbiques i per lluitar contra l’assetjament al qual es veu sotmès l’alumnat LGTB (lesbianes, gais, trans, bisexuals…) o aquell que trenca amb els rols de gènere establerts.  Amb açò han destacat també com d’important és que les famílies donen suport a l’educació  afectiva i sexual per eliminar tota la discriminación i actitud fòbiques. “Com a famílies tenim que conèixer i acompanyar els nostres fills i les nostres filles en tota la seua evolució personal i sexual, siga quina siga, amb tots els afectes, i tenim que educar a filles i fills en el respecte a totes les persones”, ha assenyalat Rubén Pacheco que a més ha conclòs: “Tenim al nostres abast tota la formació i els llibres d’una societat lliure i democràtica que no pot acceptar cap retrocés en drets i llibertats”.

Aquesta no és la primera acció que realitzen en la Fira del Llibre i en la temàtica LGTBI+. D’entre altres destaquen, la presentació del projecte d’innovació “Contes familiars”, de Natalia Ferrús,  Antonia Cardona i Alba Bla en la 50ª Fira del Llibre per mostrar la diversitat familiar a través de contes entranyables i propers.