La Confederació Gonzalo Anaya ha demanat major concreció en les dades de professorat extra

Rubén Pacheco ha demanat conèixer els criteris de distribució de professorat extra i com afecta a les ràtios centre a centre.

13/07/2021. La Confederació Gonzalo Anaya i en el seu nom el president Rubén Pacheco ha demanat al Fòrum Educatiu major concreció respecte del reflex real que l’increment de professorat tindrà als centres educatius valencians. La baixada de la distància a 1,2 metres entre alumnat podria significar tornar a les ràtios anteriors a la COVID-19 i inclús en alguns centres, es pot arribar a forçar les condicions d’espai i ràtios per reduir el número de grups i, per tant, de necessitat de professorat de reforç. Concreció respecte al reflex real que l’increment de professorat tindrà als centres, donat que
Rubén Pacheco ha advertit que “si el reforç de professorat no es dirigeix allà on és necessari, això aniria en detriment de la necessària recuperació de la qualitat educativa causada per la pèrdua de contingut, patida aquest curs 20-21, i afavorida per la semipresencialitat i la desmotivació que aquesta a imprès a les nostres filles i fills, que han de compensar-se al pròxim curs·.
El president de la Confederació Gonzalo Anaya s’ha sumat al reconeixement al treball conjunt de la comunitat educativa durant aquest curs 20-21 i a l’hora ha demanat que es faça una avaluació de la qualitat educativa sota les condicions COVID-19.
Igualment, ha reclamat que els centres educatius també siguen dotats i reforçats pel personal administratiu necessari que descarregue les/els docents de tasques administratives.
Dins la planificació del curs vinent, ha demanat que tot estiga preparat i previst davant tots els possibles escenaris, els positius i els negatius, perquè situacions com rebrots o noves incidències no ens agafen sense possibilitat de reacció i adaptació.
El nostre portaveu ha tornat a recordar que, si bé al curs 20-21 vàrem entendre, acceptar i recolzar les explicacions que indicaven que el personal d’infermeria (limitat) no podia dirigir-se cap als centres educatius perquè havia d’estar als centres de salut i hospitals, considerem que si les condicions COVID-19 van millorant el provinent curs i eixe personal pot anar reduint-se als centres de salut i hospitals, paral·lelament, hauria d’anar incorporant-se als centres educatius com a plantilla estable d’aquests.

DADES I INFORMACIÓ EXPOSADES EN LA REUNIÓ

A destacar de les intervencions del Conseller d’Educació Vicent Marzà i el Secretari Autonòmic d’Educació Miguel Soler:
Objectiu 100% presencialitat.
• Increment de la inversió. Hi ha prevista una inversió extraordinària de més de 39 milions € de fons de la Generalitat Valenciana.
Professorat extra de Primària i Secundaria, Batxillerat i FP: A l’Educació Primària: aquest any 21-22 el tutor no és necessari que estiga a l’aula quan entre l’especialista (com sí ha ocorregut al curs 20-21). Aquest proper curs anirà a fer tasques de suport a alumnat que ho necessite. El reforç de professorat ha sigut en el curs 20-21 de 4374 docents: 2559 eren per a Infantil i Primària; 1715 per a Secundària, Batxillerat i FP. El curs 21-22, el reforç de professorat serà de 1992 per a Infantil i Primària i 3050 per a Secundària, Batxillerat i FP (-657, baixa en Primària perquè al passar tots els grups a ser considerats bombolla ja no és necessari el reforç, llevat de casos puntuals; +1335 per a Secundària, Batxillerat i FP). Altres programes de reforç: quan es tanque la proposta estatal del programa PROA+ per al proper curs, s’inclourà en la programació.
Menjadors escolars. Extres de plantilla per a menjadors en el curs 20-21 han sigut 3137. Per al curs 21-22, de moment, són 3085. Al menjadors tampoc han de mantindre la distància si són de convivència estable entre ells.
Vacunació de l’alumnat: segons establisca sanitat tant el quan com el on. Però serà el mes aviat possible donat que les estimacions són positives
Model de jornada: Avança que al setembre s’iniciarà la negociació de l’ordre de regulació. Es podrà triar per al curs 22-23.
Procés de digitalització: Es distribuiran 50.908 dispositius digitals: 35.851 portàtils i 15.057 tabletes. Començarà la distribució en dos dies de 6.000 portàtils i 5.000 tabletes (la resta aniran arribant al setembre) i també hi ha un nou pla de digitalització estatal que es concretarà a les pròximes setmanes.
Webex per a les AMPA: Avancen que les AMPA tindran el curs vinent una línia WEBEX, amb petició expressa de cada AMPA.