La Confederació Gonzalo Anaya suggereix que Sanitat tinga la darrera paraula sobre els ponts festius

  • Josep Albiol: “Les AMPA estem i estarem al que ens indiquen les Autoritats Sanitàries, amb tot el respecte cap a les mesures que dicten, siguen l’eliminació de ponts o d’altres restriccions”.
  •  Considerem que la recomanació del president Ximo Puig ha arribat tard perquè ja s’ha votat als Consells Escolars Municipals de 540 municipis i amb això la capacitat d’influir en les decisions de la comunitat educativa.
  •  Demanem agilitat i claredat de les administracions públiques sobre allò què podem fer i no podem fer les famílies durant els ponts i festius.

 El debat generat ahir pel president del Consell Ximo Puig al recomanar que Falles i Magdalena canvien a dies lectius i no fer pont,  ha arribat tard. Aquest debat ja ha estat tractat i votat en els Consells Escolars Municipals d’un total de 540 municipis.

Des de la Confederació Gonzalo Anaya -integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant- llancem la següent reflexió: des de fa mesos sabem que els ponts provoquen l’expansió de la COVID-19,  tal i com es va demostrar en els ponts de novembre i desembre. Per això, des de la Confederació Gonzalo Anaya opinem que el president Ximo Puig  hauria d’haver tingut la previsió política d’obrir aquest debat molt abans i també s’hauria d’haver treballat prèviament amb la comunitat educativa al Fòrum d’Educació.

Arribat a aquest punt, la Confederació Gonzalo Anaya trasllada que la darrera decisió al respecte d’aquest debat siga de les autoritats sanitàries.

Futurs ponts i festius

Per tot això, les famílies i les AMPA que representem i mentre estiguem immersos en la pandèmia,  estem i estarem al que ens indiquen les Autoritats Sanitàries, amb tot el respecte cap a les mesures que dicten, siguen l’eliminació de ponts o d’altres restriccions. Per tant, traslladem aquest debat a la Conselleria de Sanitat.

Claredat i agilitat: Què es pot fer i què no es pot fer

Altra reflexió  molt important i necessària és que les administracions públiques han de ser més clares i més àgils a l’hora d’exposar què es pot fer i que no és pot fer  durant els períodes festius. Manifestem que si s’han d’aplicar restriccions a eixes dates festives per controlar la pandèmia, els correspon ales autoritats fer-ho en temps i forma i no fer recaure responsabilitats que no ens pertoquen a altres.