Josep Albiol: “El primer trimestre l’hem superat molt bé amb l’esforç de tota la comunitat educativa”

Josep Albiol, president de la confederació 20-21Just hui que els coles i IES acaben les classes per vacances de Nadal, el president de la  Confederació d’Ampas Gonzalo Anaya  Josep Albiol fa un repàs de com aquest primer trimestre, totes i tots, famílies i alumnat, equips directius, professorat, personal subaltern, servei de menjador i serveis de neteja han contribuït al fet que les mesures i els plans de contingència hagen funcionat.

Albiol assenyala que “aquest primer trimestre 2020 s’ha de valorar especialment la capacitat per tornar a les aules d’una manera molt diferent i adaptar-se a totes les noves normes i fer-ho molt bé”. Durant el confinament, la nostra organització destacava la resiliència de la infància o la capacitat d’adaptar-se en la situació més adversa. “Ara també durant el primer trimestre els nostres fills i les nostres filles ens ha donat una bona lliçó de complir i adaptar-se a unes aules i de com els agrada anar a classe i compartir amb companys i companyes i amb mestres el dia a dia”, ha assenyalat.
Des de l’organització d’AMPA reconeixen que hi ha un treball darrere molt gran i una supervisió constant d’equips directius i docents, cosa que valoren molt satisfactòriament.

Per la banda de les AMPA i de les famílies tot i restar a la porta dels centres educatius s’ha col·laborat activament. “Les AMPA i les famílies ha estat pendents a allò que l’equip directiu o docent poguera precisar i a més, mares i pares han treballat molt bé les normes amb fills i filles i això s’ha traslladat també a les aules“, ha assenyalat Albiol.

Reivindicacions ateses i pendents
En la nostra assemblea celebrada en octubre hi havia una preocupació per la ventilació a les aules i aquest tema s’ha atés donant indicacions per afavorir la ventilació creuada i amb l’anunci dels filtres hepa per aquells centres que no tenen possibilitat per ventilar.
Per al portaveu de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya hi ha un tema com el de la semipresencialitat en batxillerat que ha generat algunes incidències de les AMPA de València ciutat i està pendent de solucionar.