La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya vol educació presencial, amb totes les garanties sanitàries, per a tot l’alumnat

  • Amb la seguretat sanitària com a màxima, l’organització d’AMPA demana que s’adapten espais educatius per complir les distàncies i s’habiliten els recursos necessaris per complir les noves ràtios.
  •  Màrius Fullana: “L’alumnat és el centre i la prioritat del servei públic de l’educació i hem de fer tot el possible per tornar a les aules perquè tant la pública com la presencialitat és l’única garantia d’equitat i inclusió”.

11/06/2020. La Confederació Gonzalo Anaya participa avui, a les 16 hores, en el Fòrum Valencià de l’Educació, on exposarà les propostes per a la nova normalitat educativa del curs 2020-2021. Des de les AMPA proposem tornar a les aules al setembre, amb totes les garanties de sanitat, perquè considerem que és necessari recuperar l’espai educatiu presencial  per als xiquets i les xiquetes com a lloc de retrobament i d’aprenentatge compartit i socialitzador.

 

Des de l’organització que integra a FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacanten 1055 AMPA,manifesten que l’educació presencial és l’única que pot garantir l’equitat i la inclusió. “Hem de fer tot el possible per tornar a les aules i treballar des de l’educació presencial perquè cap alumne es quede enrere, l’alumnat ha d’estar al centre de tot” ,ha destacat Màrius Fullana, president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya que demana tots els recursos necessaris per adaptar l’educació per al proper curs 2020-2021 i per tractar de pal·liar tots els efectespatits peraquesta crisi sanitària en l’alumnat de totes les etapes.

 

Per altra banda, des de les AMPA exposen queles famílies també necessiten conciliar la vida laboral i familiar, després d’un curs 2019-2020, afectat per la  pandèmia COVID-19, que les ha obligat a adaptar tot, a fer possible l’educació telemàtica a casa i a atendre a temps complet a fills i filles. “Per tot aquest esforç titànic pensem que les famílies de la pública hem tornat a implicar-nos en l’ensenyament i com a comunitat educativa, ara fent una tasca de suport i d’acompanyament en la modalitat d’educació a distància. La pública, la preparació en valors pel futur, la consciència crítica són ensenyaments que possibiliten una societat futura diferent on les persones siguem les protagonistes i no les coses.”, ha destacat Màrius Fullana.