La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya anima a les famílies a triar educació pública

Màrius Fullana: “El centres educatius públics tenen una capacitat gran d’adaptar-se, innovar i millorar, removent tots els obstacles, per avançar totes i tots, sense deixar cap escolar enrere. Són garantia d’equitat.”

 

04/06/2020. Baix el lema “Tria la pública”, La Confederació Gonzalo Anaya ha llançat una campanya via xarxes socials i també als mitjans de comunicació per a fer visible i reivindicar que  l’educació pública és garantia d’equitat educativa i és un servei públic d’ensenyament que acull a tota la infància per oferir igualtat d’oportunitats educatives.

 

Des de la Confederació Gonzalo Anaya -integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant- com a entitat majoritària que té federades 1055AMPA, proposen a les famílies amb xiquets i xiquetes de 3 anys i aquelles que opten a plaça escolar de 2 anys, que trien pública. Les mares i els pares de les AMPA tenen encara més clar que si, hui dilluns 8 de juny, hagueren de formalitzar la sol·licitud de plaça escolar pels seus fills i les seues filles, triarien pública com ho van fer en el seu dia.

 

A més, la pública té una gran capacitat per adaptar-se al context i a l’alumnat, d’innovar per millorar dia a dia, perquè disposa de tots els recursos públics i gratuïts per fer possible la formació continua docent en noves metodologies, garantir les persones professionals especialistes de suport com educadores, pedagogues terapèutiques i logopedes, la possibilitat de desdoblar grups o de dissenyar mesures d’atenció a la diversitat i per la inclusió educativa, tot amb l’objectiu d’avançar totes i tots, sense deixar cap escolar enrere.

 

Però el valor més important per a moltes famílies que té l’educació pública és la participació de les famílies en la vida de l’escola. A través de la nostra xarxa associativa de mares i pares d’alumnes, les famílies estem al dia de tot allò que afecta a l’educació i alhora participem de manera activa i col·laborativa conjuntament amb tota la comunitat educativa dels centres educatius (equips directius, professorat, alumnes i personal no docent).  “Les famílies a la pública, vinculades a l’AMPA,  tenim veu i, per això, proposem i col·laborem amb tota la comunitat educativa perquè l’educació s’adapte a les necessitats de tots els escolars i a totes les circumstàncies que ens vinguen”, exposa Màrius Fullana, president de la Confederació Gonzalo Anaya que destaca que, des de les nostres organitzacions d’AMPA, tenim una xarxa, creada i amb eficàcia demostrada, per assessorar, formar i informar a les famílies per aconseguir un objectiu primer: l’educació pública, gratuïta i de qualitat per tots i totes, tot fonamentat en la forta relació que mantenen la Confederació amb les Federacions i aquestes amb les seues AMPA federades.

 

Així, acaba declarant: “En aquesta nova etapa que vivim, la pública seguirà formant en valors, en equitat, en sentit crític; perquè el nostre alumnat, la nostra infantesa i adolescència, el dia de demà es puga plantejar, com ho fem nosaltres, buscar una nova societat. En aquesta, les persones hem de ser allò important i no les mercaderies. El poble treballador ha de ser el centre. Les decisions i el camí l’hem de construir entre totes, exercint una vertadera democràcia que supere el patiment i la pobresa que genera aquest sistema en què ens veiem involucrades.”

Ací vos deixem, els  vídeos:

 

Spot_valencià. TriaPública, Avancem totes i tots