La Confederació Gonzalo Anaya demana a la Mesa de Mares i Pares que s’atenga de manera prioritària l’alumnat en risc de tots els cursos en la fase 2

 

Han sol•licitat que es remarque que les famílies tenim dret a demanar tutories presencials per intercanviar punts de vista sobre com fills i filles han evolucionat i portat endavant l’educació no presencial i emocionalment durant el confinament.

21/05/2020. A la Mesa de Mares i Pares de la Conselleria d’Educació s’ha tractat l’esborrany de la resolució de la fase 2 als centres educatius que, permet incorporar l’alumnat en grups de 10, seguint les mesures sanitàries de distanciament, mobilitat i higiene. Des de la Confederació Gonzalo Anaya han insistit en fer més explícit al text normatiu i definir, com a prioritat l’atenció educativa presencial de la població escolar en risc d’exclusió social i educativa durant la fase 2 de qualsevol curs o etapa educativa. El president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya Màrius Fullana ha manifestat que “cap escolar s’ha de quedar enrere i hi ha una població infantil i jove vulnerable que ha de rebre un reforç especial durant les setmanes que resten de curs per pal•liar els efectes de l’escletxa social i digital”.
Altra proposta dels representants de les AMPA del sistema educatiu públic valencià, va en la línia de remarcar en l’esborrany de la fase 2, que les famílies puguen demanar tutories presencials als tutors i a les tutores, perquè durant aquest temps, mares i pares han fet el seguiment diari de l’educació telemàtica i poden aportar a tutores i tutores com s’ha desenvolupat, en competències i emocionalment l’escolar durant aquest final de curs en modalitat educativa a distància. A més, des de la Confederació Gonzalo Anaya recorden que les famílies poden demanar entrevista amb tutor/a, com recull el Pla d’Acció Tutorial i tenen el deure de comunicar-nos amb l’equip educatiu sobre el procés d’ensenyament i aprenentatge de fills i filles i el seu desenvolupament, socioeducatiu i emocional. “S’ha de remarcar que les famílies tenim l’opció de demanar entrevista amb el tutor o tutora si mares o pares ho considerem necessari, perquè en aquesta situació excepcional pot ser hi ha famílies que ara necessiten consultar aspectes amb tutors”. I, afig : “En cap cas volem saturar l’horari amb tutories perquè ara en som encara més conscients de com d’important és la tasca docent i tota la feina que resta al professorat abans d’acabar el curs, tenim molta tasca per fer, com a comunitat educativa, posant al centre l’alumnat”.