Les tauletes amb internet, un recurs per avançar en equitat

Sobre les tauletes amb dades mòbils pensem que és una molt bona iniciativa de la Conselleria d’Educació i del Ministeri adreçada a l’alumnat que sí que està avançant continguts com són els de l’FP i el Batxillerat (2n curs, prioritàriament). Són, possiblement, l’alumnat que més complicada està vivint la situació d’educació telemàtica i el confinament a casa perquè elles i ells es juguen promocionar i acabar la darrera etapa acadèmica a l’IES per poder accedir a la Universitat o la vida laboral.

En el cas del segon curs de Batxillerat és ja de per si un curs complicat i amb molta pressió per l’alumnat, les seues famílies i professorat i és, on l’escletxa digital, més dificultats comporta en l’àmbit familiar i acadèmic. Valorem la proposta i esperem que arriben molt promptes a les cases les tauletes i que siguen molt profitoses per a l’alumnat d’FP i Batxillerat amb menys recursos econòmics i menys possibilitats informàtiques.

La pregunta que formulem és si les tauletes arribaran també per a l’alumnat de 4rt de l’ESO que també acaba aquest curs l’etapa de l’ensenyament obligatòri.

En definitiva, des de la Confederació Gonzalo Anaya reivindiquem la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat valencià i les tauletes amb dades mòbils en són, sense dubte, un recurs per avançar en equitat.