Compartim Wcompartimwifi_escolars_valIFI és una proposta que s’ha llançat per les xarxes i que des de la Confederació Gonzalo Anaya la fem extensiva a les AMPA, a les famílies i al veïnat en general perquè es solidaritze amb l’alumnat que no té connexió a internet a casa. Té l’objectiu de contribuir a pal•liar la bretxa digital i incrementatla igualtat d’oportunitats educatives durant el temps de confinament.

Consisteix en posar en contacte al veïnat a través de notes informatives perquè puguen crear una xarxa wifi d’invitats en la connexió internet del domicili perquè altra família que no té els mitjans puga accedir-hi a la wifi durant unes hores al dia per consultar correus, entrar als mitjans telemàtics posats al nostre abast per Conselleria i els centres educatius i poder veure i seguir les recomanacions i tasques del professorat. D’aquesta manera es fa en condicions de seguretat.
La llancem durant la segona setmana de confinament amb activitats escolars, en passar Falles i Magdalena. Entenem que és necessari llançar missatges positius en temps complicats per activar la solidaritat i l’ajuda entre les persones, el veïnat, les famílies… En aqueix moment ja tenim constància que hi ha un percentatge de famílies que no disposen de connexió a internet i que les dades del mòbil s’esgoten ràpidament durant el confinament.

Les incidències i consultes aportades per les tres federacions provincials (FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant) i les seues 1075 AMPA federades ens fan saber molt prompte que hi ha una escletxa digital entre l’alumnat valencià i com a organització que vetlla pel dret a l’educació de totes i tots llancem aquesta campanya #CompartimWifi.
És, una proposta compartida per les Xarxes Socials que ha tingut un impacte molt positiu. Aquesta campanya ha sigut compartida per moltes comunitats educatives i ensems ha eixit als Informatius de les Illes Balears com a proposta comunitària per als centres d’acció educativa preferent. També l’àrea d’educació de l’Ajuntament de Tarragona s’ha interessat amb Compartim Wifi.
“Sempre hem d’aportar solucions siguen com siguen i en la mesura de les nostres possibilitats. Aquesta és una més de les accions que fem amb el cor a la mà i pensant en totes i tots”, ha destacat Màrius Fullana, president de la Confederació Gonzalo Anaya.