15 dies: Hui aplaudim a xiquetes i xiquets a les 18 hores

Després de quinze dies de confinament als domicilis familiars, la Confederació Gonzalo Anaya es suma a les mostres de suport a la infància per valorar la seua capacitat d’adaptació i resiliència durant aquests dies. “Xiquetes i xiquets estan donant-nos una lliçò a les mares i pares amb la seua resistència, paciència, capacitat d’adaptació, solidaritat i afecte i, per aquest motiu, destaquem,un cop més, que tenim unes filles i fills meravellosos, el millor que tenim en aquest món”, ha destacat el president de la Confederació Gonzalo Anaya Màrius Fullana.

És per aquesta raó que la Confederació Gonzalo Anaya es suma hui dissabte 28 de març a la picada de mans col·lectiva per a les xiquetes i xiquets, convocada en xarxes socials a les 18 hores de la vesprada. “Per elles i ells, els nostres fills i filles, que són el millor que tenim les famílies, els que ens trauen tots els dies el somriure i els que ens animen amb la seua actitud”.

Seguir treballant per l’escola al servei del poble

Des de la nostra organització d’AMPAs que representa a 1075 associacions de mares i pares d’alumnes hem assenyalat de manera reiterada durant aquests 15 dies que hem d’avançar en una societat equitativa i justa, que no deixe a cap xiquet ni xiqueta fora per raó del seu origen social, cultural i econòmic.

En aquests dies de manera especial recordem allò que ens ensenyà el darrer mestre de la República, Gonzalo Anaya: “un camí inesgotable de defensa de la escola pública, universal, al servei del poble i que s’ha de reinventar tenint en compte el saber crític i la renovació pedagògica.

I, és per això, que també agraïm tots els esforços de la comunitat educativa, esforços individuals, col·lectius públics per avançar, en temps difícils, cap aun món més igualitari en oportunitats digitals i en ajudes de tots tipus per a les famílies,fins que aquestes darreres no siguen necessàries.

“Les AMPA de la pública estan essent exemple de solidaritat una vegada més. Les seues famílies, des de les seues possibilitats, estan ajudant a totes les persones que tenen menys recursos. Ens trobem amb famílies sense accés als mitjans telemàtics en què es basa la modalitat d’ensenyament en aquest confinament. Junt amb el professorat i com a comunitat educativa, estan donant suport a totes elles per tal de suavitzar aquesta escletxa digital que genera una gran desigualtat”, ha assenyalat.

La Confederació ha animat a les tres Federacions que la composen a fer un diagnòstic de com està funcionant aquesta “acompanyament”. Tot això per poder analitzar i fer propostes que milloren aquesta situació. L’intercanvi d’experiències i l’establiment d’una xarxa solidària són algunes de les mesures que volen estendre. També seguiran disposades a la col·laboració amb el professorat, l’administració i la resta de comunitat educativa per portar aquesta nova circumstància de la manera més equitativa i inclusiva possible.

“És la nostra missió treballar per l’escola al servei de tot el conjunt de la infància, representem a moltíssimes famílies i a totes elles els diguem que estem al seu costat i que no ens oblidem de cap d’elles, com ho faria el mestre Gonzalo Anaya”, ha conclós Màrius Fullana.

 

WhatsApp Image 2020-03-27 at 09.23.52 (4)