La Confederació Gonzalo Anaya demana que s’amplie el val beca menjador a tots els escolars beneficiaris

● Màrius Fullana: “El més equitatiu és ampliar el val beca menjador a tots els i les escolars que reben l’ajuda de manera habitual en els menjadors escolars”
20/03/2020. Davant la incertesa laboral i econòmica que està generant la crisi del coronavirus són moltes les famílies que sol•liciten que s’amplie el val beca menjador a tot l’alumnat beneficiari d’aquestes ajudes. És per això que la Confederació Gonzalo Anaya sol•licita a la Conselleria d’Educació que amplie el val beca menjador als i les escolars que són beneficiàries en les seues diferents modalitats seguint la proporció i el percentatge establert per aquest curs 2019-2020 (100%,94% 82%, 71%, 59% i 47% sobre l’import total del menú que són 4,25 euros).
Des de l’organització que representa a 1.075 associacions de mares i pares d’alumnes reconeixen l’efectivitat i rapidesa de la Conselleria d’Educació per trobar una solució com la del val beca menjador per a les famílies més vulnerables. No obstant això, assenyalen que, una vegada atés primerament l’alumnat amb ajuda directa al 100%, s’ha d’atendre situacions familiars no tan greus però també necessitades d’aquestes ajudes assignades durant el curs escolar i que, ara mateix, no reben.
Més ajudes del Consell i de l’Estat
El president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya Màrius Fullana demana a la Conselleria d’Educació un nou esforç en ampliar els vals beca menjador. “Són moltes les famílies que ens han transmès la seua preocupació no tant pel context actual de confinament com per la previsible situació econòmica i laboral que preveuen”, ha destacat Màrius Fullana.
Així mateix, la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya ha demanat al Consell i a l’Estat que estudie més ajudes per donar suport a les famílies amb rendes molt baixes que estan veient perillar els seus llocs de treball, que no saben si cobraran el mes vinent i que tenen poca o nul•la capacitat d’estalvi i a hores d’ara comencen a tindre problemes econòmics.