La Confederació Gonzalo Anaya mostra preocupació pels escolars que no tenen accés a les tecnologies a casa

● Màrius Fullana: “Valorem l’esforç considerable del professorat per emprar els mitjans que hi ha disponibles, dins o fora, del Pla Mulan per remetre les tasques escolars als nostres fills i les nostres filles”
18/03/2020. La Confederació Gonzalo Anaya, integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant, ha analitzat el Pla Mulan de la Conselleria d’Educació, i manifesta la seua preocupació perquè pot deixar a moltes famílies sense poder accedir als continguts i les classes telemàtiques.

Com ha assenyalat el president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya Màrius Fullana: “Hi ha escolars que no tenen ordinadors a casa ni impressores, altres que no saben utilitzar mitjans electrònics o telemàtics, altres que no disposen d’internet i d’altres que requereixen classes i material adaptat com l’alumnat amb Necessitats Educatives Especial”.

Per això, esperen que la Conselleria d’Educació tinga previst un pla alternatiu per fer arribar els materials didàctics a totes les famílies i evitar així que l’alumnat d’inclusió social i educativa, patisca les conseqüències d’un accés desigual a l’educació durant les setmanes de confinament.
Vint-i-quatre hores després de remetre la Conselleria d’Educació el Pla Mulan als centres educatius, des de la Confederació Gonzalo Anaya –integrada per 1.075 associacions de mares i pares d’alumnes- assenyalen, que, com a punt de partida, hi ha tot un seguit de dificultats pròpies de la tecnologia actual i del desconeixement del seu ús adequat per banda de tots els sectors de la comunitat educativa. Informen que molts centres no tenen implimentada íntegrament, el Web Família, com a dinàmica de comunicació digital amb les famílies i, moltes d’aquestes no estan tampoc donades d’alta.

Tot i això, alguns utilitzen canals de comunicació com ara Classroom per les tasques escolars i altres APP i tanmateix pensem que Conselleria ha de garantir el funcionament del sistema informàtic. Ens preocupa que un ús massiu i al mateix temps, de les diverses plataformes, puga col•lapsar-la com ha passat recentment amb Aules.
Malgrat les limitacions, la Confederació Gonzalo Anaya valora molt positivament l’esforç considerable del professorat i dels equips directius per emprar els mitjans que hi ha, dins o fora, del Pla Mulan de la Conselleria d’Educació.
Per acabar, Màrius Fullana ha conclòs: “D’aquesta crisi del COVID-19, ha d’eixir una comunitat educativa més unida, un sistema educatius públic més fort i modern, adaptat als temps digitals i, sobretot, molt més equitatiu i inclusiu encara; cosa que arribat el moment i quan tot passe, caldrà reivindicar a través d’inversió pública per a la modernització digital de l’educació”, ha valorat Fullana.