Participa en les eleccions al Consell Escolar del teu centre el 21 de novembre

cartell_21N_eleccionsCE_val_CGA_Maquetación 1_page-0001 (1)El procés electoral comença  hui dilluns 14 d’octubre amb la constitució de la junta electoral. Enguany la data fixada per la Conselleria d’Educació per a les eleccions a consells escolar de centre és el 21 de novembre. La Confederació Gonzalo Anaya anima a les famílies associades a participar presentant la seua candidatura com a mare/pare representant de les families al consell escolar del centre.  Consulta el Calendari_Eleccions_CE.

Per poder presentar la Candidatura de les families teniu que emplenar  i presentar al centre educatiu el annexe de la convocatòria.  Recordeu indicar la vostra FAMPA ( FAMPA València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA Enric Valor Alacant). Ací teniu  annexe Candidatura de l’AMPA

Tot seguit, prepareu la campanya electoral.  Podeu descarregar els cartells tant per anunciar les eleccions com al vostra  candidatura. cartell_21N_eleccionsCE_val_CGA.  Podeu fer fullets informatius amb les vostres propostes per millorar l’escola i distribuir-les entre les famílies a partir del 12 fins al 19 de novembre.

Per què participar al Consell Escolar?

La participació de les famílies està àmpliament reconeguda com a factor de protecció enfront del fracàs escolar, açò és un fet reflectit fins i tot en els informes d’organismes com l’OCDE, i a partir de resultats de proves internacionals.  Els diferents sectors de la comunitat educativa  tenim l’interès comú del benestar de l’alumnat, per la qual cosa amb diàleg i assertivitat, hem de trobar la motivació suficient per a aconseguir aqueix acostament imprescindible entre docents i famílies.

El Consell Escolar de Centre és un òrgan col·legiat en el qual estan representats tots els membres de la comunitat educativa. A l’hora és un un lloc de trobada, debat i consens de tota la comunitat educativa, normativament estipulat, amb unes funcions generals  d’avaluació, control i informació, i en el qual tots els estaments de la comunitat educativa són triats mitjançant un procés electoral, que se celebra cada 2 anys.

Podeu obtindre més informació als manuals de Consells Escolars de centre o sol·licitant un curs a la vostra federació provincial. Manual Consells Escolars_2019_valencià