• Silvia Centelles: “Volem millorar l’atenció educativa als nostres fills i filles i això passa, com està demostrat, per reduir tant com siga possible el número d’alumnes per aula”.
• Demanen a Conselleria d’Educació que continue la línia de modificar normes de rang superior per baixar el número d’alumnes a totes les aules valencianes.
• Davant la mesura cautelar de la sala quarta del TSJCV per la que se suspèn la baixada de ràtios en 35 localitats, a petició d’ Escuelas Catòlicas (FECEVAL), l’organització d’ AMPA de l’escola pública diu que l’educació dels nostres fills i filles no pot estar sotmesa als interessos privats econòmics de l’ensenyament catòlic concertat.

[18/07/2019]. Des de la Confederació Gonzalo Anaya acceptem però no compartim la mesura cautelar de la Sala Quarta del TSJCV que, a petició d’Escuelas Católicas (FECEVAL), suspèn l’Ordre 22/2019 –consensuada i votada a favor por la nostra organització al Consell Escolar del País Valencià- i anul•la la baixada de la ràtio a 23 alumnes/aula en l’admissió de 3 anys de 34 municipis valencians. Davant açò, les mares i pares de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya han acordat demanar a la Conselleria d’Educació que faça ús de la seua competència autonòmica en matèria educativa per seguir baixant les ràtios a totes les aules valencianes.
La presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya Silvia Centelles ha valorat que l’educació no pot estar sotmesa als interessos econòmics del centres catòlics concertats i privats i ha assenyalat que “volem millorar l’atenció educativa a les nostres filles i fills i això passa per baixar el número d’alumnes/aula”.
L’organització majoritària de famílies, que integra a més de 1.000 associacions de mares i pares d’alumnes federades a FAMPA Penyagolosa Castelló, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant, demana a la Conselleria d’Educació que cree un nou marc legal autonòmic que generalitze la baixada de les ràtios a tot el sistema educatiu valencià, tal i com la Confederació Gonzalo Anaya ha demanat en els diferents òrgans de consulta autonòmics per millorar la qualitat educativa.
En conclusió, Centelles ha manifestat que “l’atenció, la qualitat educativa i la inclusió dels escolars requereix baixar el número d’alumnes per aula”,i ha afegit que “mai els interessos econòmics d’uns pocs negocis de l’ensenyament catòlic haurien de limitar les aspiracions de la majoria de tindre un sistema educatiu públic de qualitat”.