Per tercer any, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Educativa, ha organitzat EDUSIONA’T, una jornada dirigida a la comunitat educativa que és realitzarà demà dissabte a Castelló. Enguany, l’acte té com a tema principal ELS DRETS HUMANS i serà una jornada de participació, convivència i intercanvi d’experiències pensada per a tota la comunitat educativa.

Com a Confederació majoritària d’AMPA de l’escola pública volem fer visibles el treball diari que les famílies realitzen per a millorar la qualitat de l’educació dels seus fills i filles. Creiem en una escola pública gratuïta, en la qual es defenses valors com la igualtat i la inclusió. Sobre aquest punt en concret, estem donant passos de gegant per a garantir que tots els xiquets i xiquetes reben un ensenyament concorde a les seues necessitats particulars i perquè tinguen les mateixes oportunitats d’aprenentatge.

La lluita per aconseguir una escola inclusiva és un dels missatges que estaran presents en el stand que els organitzadors habilitaran per a la Gonzalo Anaya. Oferirem a més informació a les famílies sobre com gestionar la signatura digital en les ampa amb l’objectiu que puguen accedir telemàticament a les ajudes de les institucions públiques; i argumentarem les raons per les quals l’escola pública és la millor opció per a les famílies en vespres de l’obertura del termini de matriculació per al pròxim curs escolar.

 

 

EDUSIONA’T tindrà lloc en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana i albergarà ponències en relació a la comunitat educativa: la pedagogia de la no-violència, l’aprenentatge servei, la innovació educativa i la transmissió de la cultura i els valors de la família i l’escola.

Els ponents que intervindran són:

Hanan Al Hroob, guanyadora del Global Teacher Price 2016

Monika Vázquez, UNESCO Etxea

Roser Batlle, pedagoga i Presidenta de l’Associació d’Aprenentatge Servei

Es presentarà el Mosaic Interactiu dels Drets Humans amb videos dels 30 articles de la Declaració dels Drets Humans que han creat 30 centres de la Comunitat Valenciana.

A més de les conferències, tindrem les actuacions del CEIP Tombatossals de Castelló i de l’IES Na Violant de Cassalduch de Benicásim.