Volem educadors ja per al CEIP Fernando de Loaces d’Oriola

El CEIP Fernando de Loaces d’Oriola és un centre educatiu públic i inclusiu. Les seues aules acullen a 28 alumnes amb necessitats especials que requereixen de cures i atencions específiques perquè el seu dia a dia tinga una qualitat digna. El nombre d’alumnes matriculats per a aquest curs ha augmentat respecte a l’any passat, però el personal per a atendre’ls no.
Els pares i mares, el professorat i el personal del centre caminen units en la reivindicació que la segona aula específica tinga un educador. La Conselleria li’l va concedir per a aquest curs però la plaça encara no ha sigut coberta des de setembre.
Actualment, el centre té altres dos educadors que atenen a tots els estudiants amb necessitats específiques, la qual cosa suposa un sobre esforç per a aquests professionals, que no poden realitzar les tasques adequadament. El Fernando de Loaces també compta amb un PT, un A l’i un fisioterapeuta a temps parcial, compartits amb altres centres. Personal que també és insuficient, segons l’adreça del centre, donada les característiques de l’alumnat.
Per açò, també han exigit repetidament al govern autonòmic que se’ls assigne un PT a temps complet, un A l’a mitja jornada per a atendre les necessitats de les incorporacions de setembre i un fisioterapeuta a temps complet pel mateix motiu.
Des de l’adreça del centre, consideren que la situació és “insostenible perquè els xiquets de nova matriculació estan molt afectats i necessiten d’una atenció personalitzada a cada moment”.
Per a continuar avant amb les seues peticions, el centre ha iniciat mobilitzacions eixint al carrer per a fer més visible la problemàtica. Aquesta setmana han organitzat noves accions amb l’objectiu que se solucione la cobertura de places d’educadors al més prompte possible i s’engegue la segona aula específica com més prompte millor.
Les ampa i les adreces dels centres d’Oriola, sindicats, la Federació de Ampa i l’AssociacióLiber TEA s’han unit en la protesta per la falta de personal.