La baremació per a les ajudes per als menjadors escolars arriben amb retard

Valorem positivament que la línia de cort s’haja baixat respecte a l’any anterior i les ajudes arriben a més xiquets.

Resolució

La publicació de la baremació per a la concessió d’ajudes dels menjadors escolars s’ha fet esperar. Quasi un mes després d’iniciar-se el curs i quan els centres ja han començat l’horari de matí i vesprada, la Conselleria d’Educació publica la baremació a partir de la qual es concediran les ajudes per als menjadors escolars en aquest curs escolar. Aquest retard en la publicació de la resolució és criticada per la Confederació de Ampa Gonzalo Anaya, perquè moltes de les famílies, sobretot, les que havien obtingut una puntuació propera a la línia de cort de l’any passat, no sabien si havien obtingut l’ajuda i aqueixa falta d’informació els ha ocasionat incertesa i desorganització.
L’única informació que disposaven fins al moment les famílies que havien sol·licitat l’ajuda era la puntuació que se’ls havia assignat per a poder accedir a la beca, segons les dades de la renda anual i el nombre de membres de la unitat familiar, però no sabien on se situaria el nombre de tall per a accedir a les ajudes.
D’altra banda, el fet que la Conselleria haja baixat la puntuació mínima per a accedir a les beques un punt, és a dir, d’11 punts de l’any passat, s’ha establit el nou barem en 10 punts, ha sigut valorat molt positivament per les famílies de l’escola pública. Les famílies que tinguen una puntuació inferior a 10 punts queden excluídas de les beques i els que tenen 10 o més punts, se’ls aplicarà un percentatge de subvenció per a sufragar aquesta despesa.
Com l’any passat, les famílies que sumen 20 punts en la baremació, és a dir la puntuació màxima, rebran el 100% de l’import del menjador escolar, és a dir, 4,25€ per xiquet i dia. Des de la puntuació mínima de 10 punts per a rebre la beca fins als 20 punts de la màxima, la quantia de les ajudes va incrementant-se progressivament: així les famílies amb 10, 11, 12 i 13 punts rebran 2€ per xiquet i dia; amb 14, 15 i 16 punts rebran 2,8 € per xiquet i dia; amb 17 i 18 punts rebran 3€ per xiquet i dia; amb 19 punts rebrà 4€ per xiquet i dia i finalment, amb 20 punts rebrà l’import íntegre del preu del menjador.
La Confederació Gonzalo Anaya considera que l’Administració ha fet un pas endavant en la dotació de recursos per a l’escola pública, però continuarem treballant perquè els serveis educatius públics siguen totalment gratuïts, volem una escola gratuïta i igualitària per a tots.