Les AMPA aproven per unanimitat els pressupostos i el projecte d’activitats de FAMPA

Assemblea FAMPA 1

 

La federació aposta per renovar la formació per al pròxim curs i incorpora tres nous membres a la Junta Directiva.

Les AMPA de FAMPA-Penyagolosa s’han reunit aquest matí en el Centre Cultural d’Artana per a celebrar l’assemblea general anual de la federació. L’assemblea ha aprovat per unanimitat tant la memòria d’activitats i la gestió econòmica de l’anterior exercici (2016), com el projecte d’activitats i els pressupostos de 2017. Així mateix, s’ha aprofitat la reunió per a ratificar als membres de la Junta Directiva i la seua presidenta; Silvia Centelles, que seguiran dos anys més al capdavant de la federació, i incorporar a tres nous membres a la junta deFAMPA: Jose Pasqual Albiol de la Ampa Pius XII de Vila-real, David García de la Ampa Baltasar Rull d’Onda i Michel Toumi de la Ampa del Santa Àgueda de Benicàssim.

Per a facilitar la participació de les famílies s’ha organitzat un servei de monitors i monitoras de temps lliure per a atendre els xiquets i xiquetes durant la reunió i també s’ha realitzat un taller de CEAPA dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys que pretén desenvolupar les habilitats socials assertives i emocionals i promoure la resolució de conflictes com a eines de prevenció de l’assetjament escolar.

Un dels principals temes que s’han tractat en l’assemblea ha sigut la memòria d’activitats de 2016. En aquest punt la junta ha explicat a les AMPA què són els òrgans de participació en els quals està present la federació, així com els nous canals de comunicació que s’han obert amb l’administració i altres col·lectius i entitats amb les quals es col·labora. A més, s’ha informat les AMPA sobre les reunions mensuals que s’han iniciat amb la direcció territorial i els principals temes que s’han tractat. També s’ha anunciat que s’han engegat reunions amb les AMPA de l’interior de la província de Castelló per a fomentar la participació i ajudar-les a millorar la coordinació entre elles.

En aquest mateix punt s’han recordat les activitats en les quals ha participat la FAMPA en 2016 com la Festa per la Llengua, els Sopars per la Pública, el concurs de dibuix per a triar el logotip de FAMPA, la Jornada Il·*lusiona’t, la jornada sobre menjadors escolars sostenibles o les jornades informatives sobre el canvi de jornada escolar, entre unes altres, així com les campanyes que s’han dut a terme com la campanya Tria Escola Pública o la campanya contra els deures escolars.

Balanç econòmic i pressupostos

D’altra banda, la junta directiva ha explicat el balanç econòmic del 2016 i ha afirmat queFAMPA ha passat de tancar 2015 amb un dèficit de prop de 5.000 € a presentar en 2016 un superàvit de 7.000 €. Açò es deu a l’increment de la subvenció de la Conselleria. Així mateix, per a compensar la modificació de les quotes de les AMPA, que ara compten amb una quota sostre màxima de 350 €, la federació ha revisat els preus de les assegurances i les despeses en serveis. Així, amb l’estalvi que s’ha aconseguit amb aquestes accions s’ha aconseguit que la modificació de les quotes no supose cap contrapartida en els pressupostos de la federació.

Així, cal destacar, que aquest superàvit afectarà de forma positiva al pressupost de 2017, que es podria veure també incrementat per la possibilitat d’adhesió a noves subvencions de participació ciutadana. Tenint en compte aquesta previsió, la junta ha explicat que reduirà la quota de les AMPA a la federació per al pròxim curs, ja que temen que la jornada continua afecte negativament al nombre de socis de les associacions de pares i mares. D’aquesta manera, es pretén incentivar la participació de les AMPA en la federació. En aquest sentit han explicat que en el pressupost del 2017 es recaptarà en quotes 2.000 € menys que en 2016.

Projecte d’activitats

Una de les principals novetats que s’ha comentat de cara al pròxim curs 2017-2018 és el foment de la formació i la renovació de les activitats i xarrades per a incentivar la participació de les AMPA dels instituts de secundària. Així, la junta ha explicat que es llançaran noves xarrades dirigides als pares i mares de l’alumnat de secundària sobre temes com la violència de gènere. A més, la federació continuarà amb la tasca de dinamització de lesAmpa i en la participació d’accions en favor de l’escola pública. També s’ha creat enguany un nou concurs sobre relats curts i el pròxim curs se seguiran organitzant jornades educatives com les quals s’han realitzat sobre temps escolars.