Convocada la concentració del 26 de març “No a la paralització del Pla Edificant, amb cada obra, construïm educació

  • Des de la Confederació Gonzalo Anaya han expressat tot el suport a les primeres comunitats educatives i ajuntaments que es mobilitzen per exigir les obres als centres educatius paralitzades per la Conselleria d’Educació.
  • L’objectiu de la concentració del dimarts vinent 26 (18.30 hores) al Palau de la Generalitat és exigir al govern valencià que recupere el Pla Edificant, que no deixe caure els projectes com està fent, que no retalle els pressupostos assignats a millorar les infraestructures educatives com ha fet este 2024.
  • Rubén Pacheco: “No volem a tornar als temps d’una educació per als nostres fills i filles amb infraestructures deficients, mal mantingudes i obres perdudes i aturades, cal impulsar l’Edificant, mai paralitzar-lo”

VALÈNCIA. 22/03/2024. La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya ha anunciat, a les portes de Conselleria d’Educació, la concentració programada per al pròxim dimarts 26 de març, a les 18.30 hores, davant el Palau de la Generalitat, per donar suport a les primeres comunitats educatives que es mobilitzen per la paralització del Pla Edificant als seus municipis i que afecta a les seues escoles i IES. Es tracta de 22 pobles i ciutats i un total de 43 actuacions de construcció i millora de centres educatius; una quantia econòmica que puja a més de 190 milions d’euros.  A més de les 12 poblacions a les que el govern de Mazón els ha comunicat que no faran l’Edificant (per un informe de “lesivitat”) -i estan lluitant perquè això no ocòrrega-, hi ha almenys 12 poblacions més que tenen les obres paralitzades perquè no els autoritzen increments derivats de la inflació.  

Des de l’organització d’AMPA -integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant-, han expressat que l’objectiu de la concentració és donar suport a les comunitats educatives afectades per la paralització del Pla Edificant i exigir que cap obra es quede parada, amb la dotació econòmica necessària i els tràmits els més àgils possibles.  Han argumentat que cal posar en el centre  a les xiquetes i els xiquets que assisteixen a les escoles i IES en estat deficient i que requereixen actuacions urgents amb les dotacions econòmiques de la Generalitat Valenciana. 

Com ha informat Rubén Pacheco, president de la Confederació Gonzalo Anaya, “són moltes les AMPA/AFA que saben que hi ha obres pendents a les seues escoles i IES i exigim que la Generalitat incentive els ajuntaments i  aposte clarament per activar l’Edificant, que no el deixe caure, ni el retalle econòmicament com està passant”.

L’objectiu és vetllar per unes infraestructures educatives en les millors condicions per als escolars valencians i a l’hora recordar al govern de Mazón que es va comprometre en eleccions a executar totes les obres Edificant en les escoles i IES per a 2024.

A l’acte d’anunci de la concentració del dimarts 26 de març han participat el diputat del grup parlamentari PSPV-PSOE Jose Luis Llorenz i el diputat del grup parlamentari Compromís Gerard Fullana com a portaveus d’educació i representats de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic. Per representar la situació dels municipis on Conselleria d’Educació ha paralitzat el Pla Edificant han participat l’alcalde d’Albalat dels Sorells Nicolau Claramunt,  la regidora de Burjassot; Manoli Carrero i representants de l’ajuntament de Mislata.