La Confederació Gonzalo Anaya valora la implicació de les 1066 mares i pares electes als consells escolars

Rubén Pacheco: “Tenim una gran xarxa de conselleres i consellers que volen millorar dia a dia la vida als centres educatius, ser part activa i vetlar per l’educació pública dels escolars valencians”

La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya destaca i reconeix la implicació de les 1066  mares i pares  electes que seran portaveus de les famílies en els consells escolars de centre en  representació de les nostres AMPA i Federacions durant els propers dos anys. De la xarxa d’AMPA federades a FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA-Enric Valor s’han mobilitzat un total de 1664 candidates i candidats. Això ha estat possible gràcies al suport i vot de 35.985 mares i pares dels centres educatius públics que han confiat en les candidatures presentades per les AMPA federades.


“Cal reconéixer a les famílies que s’impliquen per millorar l’educació de totes i tots i ens posem a la seua disposició perquè puguen exercir un lideratge constructiu i efectiu per defensar i millorar les seues escoles i instituts”, ha destacat Rubén Pacheco, president de la Confederació Gonzalo Anaya. Per això, compten amb la Confederació Gonzalo Anaya i les tres federacions provincials perquè –com expressa Rubén Pacheco- “les mares conselleres i els pares consellers tenen al seu servei les nostres organitzacions per demanar tota la informació, formació i assessorament necessari per a tindre una participació activa i decisiva als consells escolars de centre”.


Per acabar, des de la Confederació Gonzalo Anaya assenyalen que hi ha multitud d’estudis científics que parlem com de positiva és la implicació de la família en la vida escolar per afavorir l’èxit escolar.  En eixe camí estem  les AMPA, les FAMPA i la Confederació, i, hem d’estar també tota la comunitat educativa i les institucions competents per fer possible entre totes i tots l’escola participativa, democràtica i oberta a l’entorn. “En aquells centres on les famílies son part activa, on les decisions de les famílies es tenen en compte, allí on l’AMPA construeix i aporta, sempre creix la participació de les famílies i això aporta qualitat i prestigi al centre educatiu”, ha reflexionat Pacheco.