UN CENTENAR DE FAMÍLIES ACUDEIX A LA XERRADA SOBRE TEMPS ESCOLARS DE BORRIANA

Les sis AMPAS pertanyents als centres d’educació pública de Borriana, l’Ajuntament de Borriana i la Fampa Penyagolosa de Castelló es mostren molt satisfetes per l’acolliment de la jornada celebrada aquest matí per parlar sobre la jornada escolar. El Centre Municipal de Cultura de la Mercé de Borriana, un enclavament majestuós, ha estat testimoni de les intervencions que a partir de les 10.30 del matí s’han succeït per oferir informació d’interès a les famílies que volien conèixer dades sobre l’aplicació de la jornada contínua.

La iniciativa ha estat engegada per les famílies representants dels centres públics d’educació primària de Borriana en col·laboració amb l’Ajuntament de Borriana i amb la Fampa Penyagolosa de Castelló. Precisament, l’alcaldessa de la ciutat i regidora d’Educació, María Josep Safont, ha estat l’encarregada d’obrir el torn d’exposicions. Després de la benvinguda de la primera edil, s’han succeït veus com la del Doctor en Sociologia i Antropologia Social de la UV, Daniel Gabaldón i de la Psicòloga, Suni Marmaneu, que han ofert dades i informes sobre els beneficis sociològics i cognitius dels temps escolars. La mestra del CEIP Mare de Déu de la Misericòrdia de Vinaròs, Mamin Ruiz, ha compartit la seva experiència com a docent en un centre en el qual ja està funcionant la jornada contínua. També ha estat enriquidora l’experiència que ha aportat el representant de l’AMPA del CEIP Sta. Àgueda de Benicàssim, Michel Toumi, que ha explicat als presents com s’implantant la jornada contínua al seu centre aquest any i com ha afectat al nombre d’usuaris de menjador, que han disminuït; i les activitats extraescolars, que també s’han reduït. Les últimes intervencions han estat les de M. Pilar Marín Gil, membre de l’AMPA del CEIP Manel García Grau, que també ens ha explicat la seva experiència referent a la jornada contínua.

Després de les intervencions, s’ha obert un petit debat en el qual han participat els assistents compartint els seus dubtes personals sobre la jornada contínua i la seva aplicació, molts d’aquests pares i mares han manifestat el seu desacord sobre que els projectes presentats a Conselleria per al canvi de jornada escolar, no s’hagi fet públics per a la seva consulta per les famílies.

El proper 4 d’abril, els pares i mares dels centres que hagin sol·licitat el canvi de jornada escolar estan cridats a votar per decidir si s’implanta finalment la nova jornada per al proper curs acadèmic al seu centre.