L’Assemblea General ratifica a Rubén Pacheco com a president de la Confederació Gonzalo Anaya

  • Rubén Pacheco: “Tanquem el curs més difícil de la nostra història recent per la pandèmia, les AMPA han detectat, atès, assenyalat i posat el seu focus d’atenció i el de l’administració pública molts dels problemes de la comunitat educativa”

19/06/2021 Compromissàries i compromissaris de FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA Alacant han participat en l’Assemblea General 2021, celebrada dissabte 19 de juny, a l’IES Número 26 de València, amb l’AMPA d’aquest IES com amfitriona. L’assemblea extraordinària ha donat suport a Rubén Pacheco Díaz com a president de la Confederació Gonzalo Anaya per al mandat bianual 2021-2023 al capdavant de l’organització que representa a 1080 associacions de mares i pares d’alumnes federades. votacióassemblea
Rubén Pacheco Díaz, nou president de la Confederació Gonzalo Anaya, ha destacat que “hi ha que continuar fent fort l’associacionisme de les famílies, per difícils que siguen les circumstàncies del context perquè demostrem el valor del nostre moviment com a part fonamental i necessària de la societat”. Com ha assenyalat en l’assemblea, “ara que tanquem el curs més difícil de la nostra història recent per la pandèmia, les AMPA han detectat, atès, assenyalat i posat el seu focus d’atenció i el de l’administració pública molts dels problemes de la comunitat educativa abans que la mateixa administració en molts casos”. Amb aquestes paraules Rubén Pacheco ha mostrat el valor de les AMPA, des de l’àmbit educatiu al conjunt de la societat.
També el president ha palesat les febleses del sistema educatiu valencià que, durant aquest curs, han quedat més exposades que mai: la falta de recursos que ha patit el sistema públic d’educació (manca de professorat, manca d’espais, manca d’infraestructures, manca de TIC, escassa motivació cap a la innovació pedagògica, manca d’inversió…). Per això ha demanat a tota la comunitat educativa “una avaluació seriosa que determine en què s’ha encertat i en què s’ha pogut errar per millorar, per aprendre, i perquè pose en primer lloc el que és essencial i permeta que les nostres filles i fills no tornen a veure afectat el seu dret a un ensenyament públic, inclusiu.” compromissaries

La junta directiva ha donat compte de la memòria d’activitats 2020-2021, del balanç de comptes 2020, del projecte d’activitats 2021-2022 i del pressupost 2021. Tots els documents presentats han tingut el vot a favor de la totalitat de les persones compromissàries i s’ha atès i s’ha donat suport les propostes, esmenes i aportacions, presentades en temps i forma per compromissaris de FAMPA-València. En la sessió extraordinària, companys i companyes de la junta directiva han donat la benvinguda a les mares i pares que s’incorporen a la Junta Directiva : José Muela en la secretaria de finances i Josep Moral, Beatriz Roig i Solange Godoy en les vocalies. Així mateix han agraït la dedicació a Josep Albiol en aquest any de presidència i que a partir d’ara ocupa la Secretaria d’Organització.