Explorar altres vies per aprendre i compartir el temps en família

  • Màrius Fullana: “Esperem que les empreses posen totes les facilitats i l’Estat habilite ajudes i permisos no retribuïts per a les famílies”
  • Des de la Confederació Gonzalo Anaya consideren que la crisi del coronavirus s’ha d’aprofitar per “comprovar com va el sistema educatiu valencià en matèria de TICs i per valorar la bretxa digital de les famílies i la seua competència digital”
  • Demanem recomanacions dels experts de la Sanitat adreçades a la infància i a les famílies.

La Confederació Gonzalo Anaya que representa a 1075 associacions de mares i pares d’alumnes,  considera que la suspensió de les classes obri un escenari per explorar altres vies per aprendre i compartir el temps en família. Així mateix consideren que és una oportunitat per conèixer com tenim el sistema educatiu valencià en matèria de TIC,  formació digital docent, creació de material didàctic propi i adaptat i també per comprovar la bretxa digital de les famílies i la seua competència digital. “Tal i com ens han informat des de la Conselleria d’Educació la formació telemàtica es farà a través de la web, web família i correus electrònics”, ha assenyalat el president en funcions de la Confederació Gonzalo Anaya Màrius Fullana que afig que “esperem que les tecnologies de Conselleria funcionen”.

Des de l’organització esperen també que les empreses posen totes les facilitats per a les famílies en el tema del teletreball des de casa  en totes les professions que siga possible i que les administracions publiques creen el marc necessari d’ajudes i permisos retribuïts per a famílies.

Altre tema a destacar és sobre les propostes que empreses de servei a domicili estan fent arribar a les famílies i que concentren a un domicili un alt nombre de xiquets i xiquetes. L’anomenada proposta “Cole en casa” no hauria de recrear l’escola als nostres domicilis perquè podria significar un risc que es tracta d’evitar amb la suspensió de les classes. “No son vacances, per tant, no és moment per a reunir a tots els xiquets i xiquetes del veïnat, ni per a festes del pijama, tampoc per deixar amb els iaios i les iaies que son un sector de risc”, ha destacat Màrius Fullana.

Davant els dubtes possibles demanem es dicten recomanacions adreçades a la infància i a les famílies per part de les autoritats sanitàries.