La Confederació Gonzalo Anaya anima als equips docents a treballar a les aules els drets de la Infància

Amb motiu del Dia Universal de la Infància, la junta directiva reivindica els drets dels xiquets i de les xiquetes, d’adolescents i joves per recordar que tenim que seguir treballant colze a colze, família i escolar, per educar a una societat de futur fonamentada en el respecte, la tolerància, la igualtat i la dignitat de totes les persones.   cartell 20 nov_Maquetación 1

La Junta Directiva de la Confederació d’ AMPAs Gonzalo Anaya anima a mestres i professorats a treballar durant tot el curs i de manera especial esta setmana els Drets Universals de la Infància, signats en la Convenció sobre els Drets dels Xiquets i de les Xiquetes, el 20 de novembre de 1989. Just en 30é aniversari del tractat internacional, l’ organització d’AMPAs integrada per FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA Enric Valor Alacant, recorda que cal insistir i reconèixer que, tots els xiquets i totes les xiquetes, adolescents i joves son persones amb plenitud de drets que son de caràcter obligatori per als Estats que han de protegir la infància.

La presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya Silvia Centelles recorda que cal seguir avançant i mai retrocedint en el drets a una vida digna, a la salut i a l’educació. “Xiquets i xiquetes son iguals en drets i hem de garantir un entorn protector que aïlle la violència, el maltractament, l’odi i l’exclusió”, expressa Centelles que diu que “família i escolar han de col·laborar colze a colze per educar en igualtat, tolerància i convivència pacífica, formar ciutadania critica i participativa perquè així progressarem com una societat que dignifica a totes les persones”.

Convivència i Igualtat

Des de la Confederació Gonzalo Anaya destaquen, com a eines de cooperació de la comunitat educativa, seguir aportant i col·laborant des de les AMPA als Plans d’Igualtat i Convivència dels centres per treballar pels drets universals de la Infància.