La Confederació Gonzalo Anaya insta a Educació a diagnosticar quotes i aportacions en els centres educatius

IMG_6404_silvia

  • Silvia Centelles: “Exigir quotes o aportacions és, a més d’il·legal, un element de selecció d’alumnat i provoca segregació escolar en funció del nivell socioeconòmic de les famílies”

11/10/2019. La Confederació d’AMPA “Gonzalo Anaya” insta la Conselleria d’Educació a fer una diagnosi sobre el cobrament de quotes i aportacions de qualsevol tipus als centres educatius a través de la Inspecció Educativa. Des de l’organització que integra FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA Enric Valor Alacant, assenyalen que la  cobrament a les famílies és una praxi molt estesa.  “S’ha de controlar qualsevol tipus de cobrament a les famílies perquè esta pràctica atempta contra el principi constitucional de la gratuïtat de l’educació”, ha afirmat Silvia Centelles, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya.

No podem permetre que es produïsca cap tipus de segregació per raons econòmiques als centres finançats amb diners públics. La transparència i la fiscalització és fonamental. L’única garantia és comptar amb una xarxa exclusiva de centres de titularitat pública. Qualsevol altre tipus de gestió de l’educació és un negoci que no permet el compliment d’aquest dret universal.

“Cobrar a les famílies, és una acció irregular, que alimenta la selecció d’alumnat, en funció del seu poder adquisitiu i açò provoca segregació de l’alumnat segons el nivell socioeconòmic” ha manifestat Centelles.

Per tot això, des de la Confederació Gonzalo Anaya mantenim la nostra exigència a la Conselleria d’Educació que diagnostique aquesta mena de cobraments a través de la Inspecció Educativa i transmeta ordres clares als equips directius per evitar aquests càrrecs a les famílies i a les AMPA.