Animem a les famílies a la participació masiva als Consells Escolars

La Confederació d’ Ampa Gonzalo Anaya fa una crida a les famílies perquè participen des de la responsabilitat que tenen com a pares i mares en els Consells Escolars, òrgan que representa a tota la comunitat educativa.
Enguany es renoven i es constitueixen els Consells Escolars de Centre. Com a data màxima, fins al pròxim dia 7 de novembre, els pares i mares que vulguen presentar la seua candidatura han de comunicar-ho a l’Adreça del Centre i el pròxim 23 de novembre se celebraran les eleccions als Consells Escolars en els col·legis finançats amb diners públics.
A través d’aquest òrgan, la veu dels pares i mares es pot oir dins de la comunitat educativa. Les aportacions de les famílies i el seu punt de vista sobre temes educatius són importants per a tractar de millorar l’actual sistema, al costat de les veus dels altres sectors implicats. És responsabilitat de tots, dels pares i mares també, seguir treballant perquè els nostres fills i filles reben una educació més justa, mésdemocràtica, orientada a formar persones que construïsquen un futur millor.

La Gonzalo Anaya segueix reivindicant la paritat de les famílies en aquest òrgan i la necessitat de reprendre el paper d’òrgan de govern que li concedia lleis anteriors d’educació. L’actual lleiLOMCE ha minvat considerablement les funcions del Consell Escolar per açò ens oposem a ella.

El Consell Escolar està format per representants d’alumnes, famílies, professors i personal de centre no docent, representant de l’AMPA i de l’Administració. És important que les famílies, a més de presentar les seues candidatures, acudisquen a votar el pròxim 23 de novembre perquè el paper dels pares i mares siga cada vegada més notori i puguen opinar sobre el seu projecte més important, l’educació dels seus fills i filles.

MÉS INFORMACIÓ