“Fibrociment, No Gràcies” demana a la Direcció Territorial agilitat en la retirada de l’amiant

Una delegació de la Comissió de “Fibrociment, No Gràcies” ha mantingut hui una entrevista amb el Director Territorial de la Conselleria d’Educació, Santiago Estañán,  per conèixer el procés de retirada de l’amiant de les escoles i reivindicar, en defensa de la salut dels alumnes i docents valencians, un veritable pla per a la seua eradicació.

Segons dades de la mateixa Conselleria, en la província de València encara hi ha 84 centres afectats per amiant, dels quals 44 estan ja en algun moment del procés d’actuació per a la retirada d’aquest material perjudicial per a la salut, i altres 40 centres encara no està prevista cap actuació. La Comissió, per la seua part, contrastarà les dades aportades hui per la Conselleria amb les que ja disposaven gràcies al seguiment que han fet dels centres. L’ objectiu és col.laborar en l’eliminació del fibrociment  de tots els centres escolars del País Valencià.

A l’entrevista han participat, Pedro Luis, en nom de la Confederació de AMPA Gonzalo Anaya, Inés García, de l’AMPA Blasco Ibáñez afectat per amiant, José Pedron de l’Associació de Víctimes d’Amiant de València i Pau Diaz, de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV.