La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya demana que se incloguen en el mapa d’infraestructures els centres que falten

La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPA de la Comunitat Valenciana ha demanat que se incloguen en el mapa d’infraestructures escolars presentat per Conselleria els centres que no hi figuren però les actuacions dels quals han sigut reivindicades per la comunitat educativa. Així mateix, es queixa de que no han estat consultats en el procés d’elaboració del projecte, malgrat de que han manifestat expressament el seu interès en participar a l’administració educativa.

L’organització, no obstant això, valora que se haja planificat, pressupostat i establert un calendari per a les obres i que s’hagen tingut en compte les necessitats històriques dels centres, i espera que en els pròxims anys s’acabe amb el panorama de barracons i d’instal·lacions deficients que ha denunciat reiteradament. Així mateix, ha mostrat la seua “indignació perquè cada vegada està més clar que l’estat de les infraestructures educatives s’ha vist empitjorat per la actuació de la anterior administració, que ha consentit sobre costos escandalosos en CIEGSA que han de ser investigats per la justícia”, ha declarat la presidenta de la de Confederacion, Eva Grimaltos.

Mapa incomplet

La Gonzalo Anaya vol conèixer també quines són les infraestructures del tercer grup, obres de menor calat, que no s’han detallat, ja que molts centres pendents de reforma desconeixen si estan inclosos o no.

Entre les actuacions no contemplades en el mapa, se encontren, en la província de València, el CEIP Max Aub, a la capital, que necessita una ampliació; un nou col·legio a Burjassot que substituïsca al San Joan de la Ribera; un nou IES (número 5) a Sagunt; un centre integrat de Formación Professional, en aquest mateix municipi, i un nou aulari d’Infantil al CEIP Joaquín Rodrigo, també en Sagunt. El CEIP Severí Torres de Villanueva de Castellón sí està inclòs com a adequació/ampliació, encara que sempre s’ha demanat un nou centre.

També fins ara s’havia parlat d’un nou edifici per al col·legi Vicent Marzà de Castelló, encara que al mapa apareix com a rehabilitació/construcció, per la qual cosa no està clar quina actuació que es pensa escometre. Altre centre d’aquesta província que no apareix és el lluís Revest, que necessita ser renovat, y Blasco Ibàñez, amb algunes reformes compromeses i que desconeixen si es troba en el tercer grup d’obres.

A Alacant, són nombrosos els casos no contemplats, com ara la nova construcció promesa dels IES número 11 i el de la zona de Plaça de Castilla (ambdós en Elx), la reforma del IES Andreu Sempere i els col·legis d’Alcant El Palmeral (on es va comprometre la construcció de quatre aules i un gimnàs), Gastón Castelló, San Gabriel, La Aneja, Nou d’Octubre, Los Almendros, Virgen del Remedio y Santo Ángel de la Guarda. A més, la Confederació creu necessari prioritzar les reformes dels col·legis La Valla i el IES La Torreta, amb barracons, que han de ser executades abans del que estava previst per Conselleria.