Demanem que s’arribe fins a les últimes conseqüències en el escàndol de CIEGSA

La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPA de la Comunitat Valenciana ha demanat que s’arribe fins a les últimes conseqüències en el escàndol del sobre cost i irregularitats de CIEGSA a través de la investigació parlamentària, del Consell i portant l’assumpte davant antes els tribunals per a determinar les responsabilitats pertinents.

L’organització, que ha demanat repetidament l’execució de les obres de construcció de nous centres i millores dels existents, i ha denunciat la falta de transparència en la gestió del pressupost públic a aquest efecte, se ha mostrat indignada pel robatori de més de 1.100 milions d’euros que se ha fet a tots els ciudatans i el perjudici directe als alumnes de la Comunitat. En aquest sentit, recorda que hi ha desenes de centres amb barracons i 217 en els quals està pendent la realització d’obres.

En relació amb aquest assumpte, la Confederació ha actuat per a denunciar i conèixer què va ocórrer amb el pressupost assignat a la construcció de centres dins del Pla Creaescola, que el Banc Europeu d’Inversions va finançar però que no es va executar en la seua major part. La Gonzalo Anaya ha realitzat gestions davant les institucions comunitàries i el Síndic de Greuges. Com a conseqüència de la paralització del Pla, la Generalitat es va veure obligada a retornar part del préstec a baix interès i llarg termini que se li havia concedit.

Els representants de les AMPA no se resignen a que el balafiament i les possibles il·legalitats comeses pel anterior govern impedisquen la realització de les infraestructures educatives pendents. Per això, demana al nou Consell que presente una planificació plurianual en la qual es contemplen les actuacions que es realitzaran, el termini necessari i el pressupost previst per a cadascuna d’elles.