Més de 500 representants de les AMPA federades connectades a la reunió sobre la vacunació escolar

  • El conseller d’Educació Vicent Marzá ha anunciat: Una persona per escolar pot acompanyar, de manera excepcional i puntual, als xiquets i a les xiquetes en el moment de la vacunació per donar el suport emocional i d’acompanyament”. 
  • La Secretaria Autonòmica de Salut Pública Isaura Navarro ha assenyalat que “en cas d’acompanyar s’han de seguir les mesures de prevenció i protocols i evitar aglomeracions”. 

La reunió virtual d’ahir dilluns 13 de desembre va comptar amb una participació de 509 mares i pares de les juntes directives de les AMPA/AFA federades a FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant i amb l’assistència de conseller d’Educació Vicent Marzà i de la Secretària Autonòmica de Salut Pública Isaura Navarro.

La pregunta més repetida durant la jornada d’ahir va ser si les famílies podrien acompanyar a fills i filles de primària en el moment la vacuna. Tan prompte va començar la reunió va tindre una resposta positiva per banda del Conseller d’Educació Vicent Marzá i de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública Isaura Navarro. “Es podrà acompanyar de manera excepcional i puntual a l’escolar, sempre que es complisquen els protocols sanitaris, una persona per menor, i sempre evitant aglomeracions“, van assenyalar. També van indicar que el més important és portar l’autorització durant el dia de hui per a l’alumnat de 9 a 11 anys perquè així Sanitat puga organitzar dia i hora per a vacunar en les escoles i emplenar el formulari per informar si xiquet o xiqueta pateix alguna malaltia específica crònica. Igualment van recomanar portar la targeta SIP el dia de la vacunació, encara que no és imprescindible.

Davant de les preguntes sobre els equips sanitaris i per tranquil·litzar les famílies van especificar que hi haurà metges i equips de reacció per atendre qualsevol necessitat o emergència. Respecte què ocorre si hi ha alumnat confinat en el dia de vacunació assignat, la Secretaria Autonòmica va explicar que hi haurà alternatives per a aquests alumnes mentre que  per als que han estat contagiats de COVID haurà de passar 4 setmanes perquè puga rebre la vacuna.

Sobre les consultes de les famílies sobre la protecció de dades personals, van indicar que “se seguiran els protocols de qualsevol vacuna i que les dades les tindrà Sanitat, no el centre“. Davant els dubtes de les famílies a l’hora de decidir si vacunen o no els fills o filles, Isaura Navarro va expressar: “la vacuna evidentment no és obligatòria, però es posa de manifest la importància que pot tenir en la superació de la pandèmia“. La Secretaria Autonòmica de Salut Pública va insistir que és una vacuna especifica i que només se subministrarà en els centres educatius i que no s’ha de cercar en cap altre lloc de vacunació, a excepció dels hospitals per infants diagnosticats que seran directament citats o amb contraindicacions.
Des de la Confederació Gonzalo Anaya van agrair l’assistència massiva de les AMPA i l’atenció de la Conselleria d’Educació i de Sanitat Pública i els seus representants.