La Confederació Gonzalo Anaya preocupada per la conciliació laboral i familiar de moltes mares i pares

Màrius Fullana: “Moltes famílies de la Pública treballen fora de casa per mantenir els serveis bàsics i essencials que en aquesta crisi sanitària tant hem aplaudit i posat en valor i ara cal activar una solució integral per poder atendre tots els treballs i al’hora tenir cura dels nostres fills i les nostres filles a casa”
15/05/2020. Des de la Confederació Gonzalo Anaya considerem que tota decisió respon en aquest moment a combatre el COVID-19. Ara per ara, garantir les mesures de seguretat en Infantil és ben complicat perquè és una edat en la qual la interacció és bàsica, s’aprèn experimentant, manipulant, relacionant-se amb les i els iguals, és una etapa de joc, de contacte físic amb el món i amb les persones.
“La distància física en alumnat de 0 a 6 anys és complicada de conservar i per contra, és necessària per evitar els contagis. Així que entenem les mesures sanitàries i la precaució o prevenció davant la pandèmia”, ha destacat Màrius Fullana, president de la Confederació Gonzalo Anaya.
Tot i això, el debat ara és tractar d’activar programes de conciliació laboral i familiar, des de la igualtat de gènere i la coresponsabilitat. “Tenim clar que l’escola que volem no és un contenidor de xiquets i de xiquetes, sinó un espai per educar, conviure i aprendre. No obstant això, moltes famílies de la Pública treballem fora de casa per sustentar els serveis bàsics i vitals des dels professionals de la Sanitat fins el personal de serveis de neteja, supermercats o comerços d’alimentació, etc. Això a més d’altres sectors productius que ja estan en funcionament i la resta que començaran a endegar-se i tornaran fora de les llars. Així mateix, el teletreball i la tele-docència també són una sobrecàrrega per tota la comunitat educativa.”, ha exposat Màrius Fullana.
Des de les AMPA asseguren que les dificultats són moltes per a moltes famílies a l’hora de conciliar la vida laboral i familiar amb els fills i les filles a casa. També preocupa molt la salut mental i emocional de molts menors, que necessiten eixir de llars tòxiques i que arran del COVID-19 no ho poden fer.
Activar un programa integral de conciliació de la vida laboral i familiar i d’altre d’atenció a la infància en risc de vulnerabilitat com a població preferent sobrepassa l’àmbit educatiu i requereix la implicació de molts sectors i de tota l’administració pública en els seu conjunt. “Sabem que qualsevol solució no és senzilla però aquesta crisi l’estem aprofitant per aprendre, crear i reinventat tot, posem-nos ja mans en l’obra doncs, també en aquest afer tan important. Les famílies estem disposades a participar en la construcció de solucions equitatives i justes que haurem de trobar entre totes i tots”, ha exposat Màrius Fullana.