La Confederació Gonzalo Anaya considera una “falta de respecte a les famílies” la nova norma de jornada escolar

  • Ha demanat la retirada per no existir “avaluació de la qualitat de les jornades escolars del sistema educatiu valencià”
  • Rubén Pacheco: “Portem cinc anys demanant l’avaluació externa amb criteris científics sobre la jornada escolar i no l’hem rebuda”

València (19/11/2021). Des de la Confederació Gonzalo Anaya no s’entenen les presses per portar endavant la nova ordre de jornada escolar quan encara no s’ha fet una avaluació amb criteris científics sobre les diferents modalitats horàries que conviuen al sistema educatiu valencià. A més, Rubén Pacheco, president de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya i titular al Consell Escolar Valencià, ha assenyalat en la comissió permanent del Consell Escolar Valencià que no és el moment adient derivat de la pandèmia i els plans de contingència que limiten la participació de les famílies.

Rubén Pacheco ha demanat que es quede sobre la taula per treballar des del rigor en la nova ordre de jornada escolar. “Portem cinc anys demanant l’avaluació externa de la jornada escolar i ara diuen que hi ha una enquesta de satisfacció, que tampoc ens han facilitat fins ara, que no és el mateix perquè no mesura la qualitat educativa”, ha destacat Pacheco a la comissió permanent.

Altres raons que ha apuntat Pacheco és que la nova norma de jornada escolar ha eliminat el projecte o pla específic de jornada escolar on es fixen els objectius pedagògics, de convivència, de salut, d’entre altres. “L’agilització administrativa no pot ser l’argument per eliminar un projecte necessari que afecta a l’educació dels nostres fills i filles”, ha assenyalat Pacheco.

A més, la nova norma de jornada escolar no contempla l’avaluació posterior com tampoc els mecanismes de reversió i vigència amb la participació general de les famílies, amb la qual cosa la modalitat horària serà definitiva i per a sempre.

Plans experimentals de la Jornada escolar

En la nova norma, seran els consells escolars del centre, on les famílies estan en minoria, els que donaran llum verda a la renovació de la jornada escolar experimental de manera definitiva. “Les famílies han canviat des de fa cinc anys i el que seria coherent és que es tornarà a fer la votació de totes les famílies”, ha assenyalat Pacheco. “La decisió sols recau en la directiva i el consell escolar en una qüestió que afecta d’una manera profunda i severa a la vida diària de les famílies, de la infància i de la societat”, ha  reivindicat.

En aquesta línia Pacheco ha demanat atendre el procés i les conclusions de la comissió de racionalització d’usos del temps de les Corts Valencianes on tots els sectors i experts han aportat reflexions i propostes que fonamentaran la Llei del Temps. “L’horari escolar s’ha d’emmarcar en l’horari de la societat perquè tot canvi afecta a la resta de temps”, ha informat.