Més recursos i més professorat per a la Formació Professional

Les mares i pares de la Confederació Gonzalo Anaya exigeixen més visibilitat de la FP i consideren que el desconeixement es deu a la falta d’informació sobre els continguts dels cursos especialitzats per part de la Conselleria i dels centres educatius, en els quals la figura de l’orientador és important per a enfocar la continuïtat de l’alumnat en el seu trajecte acadèmic. La falta de coneixement es deu també a la poca implicació que hi ha hagut fins al moment per les administracions públiques, que han considerat aquesta via d’estudi secundària pel que fa a altres opcions.

Les famílies de l’escola pública volem reivindicar l’important paper que exerceix la formació professional en l’àmbit educatiu perquè ofereix una educació més especialitzada i adaptada a la demanda laboral. “Hem de fomentar aquests estudis des de diferents àmbits: d’una banda incentivar el valor de la FP a través d’una conscienciació dirigida a tota la comunitat educativa; comptar amb més professorat per a impartir estudis especialitzats i que estiguen degudament formats per a garantir la qualitat de la FP; més orientació a les famílies sobre les alternatives que millor s’adapten als seus fills i filles; més i millor equipament en els centres educatius; més ajudes per a l’estudi dirigides a l’alumnat de FP; que s’involucren més els agents socials en la conscienciació i informació sobre els avantatges de la FP; que les famílies accedisquen fàcilment a un mapa més complet de la distribució de les especialitats en tot el territori valencià perquè puguen triar el centre que millor s’adapte a les necessitats dels seus fills i filles; més informació sobre les opcions que ofereix la FP Dual i major participació de l’empresa en l’itinerari d’aquesta última modalitat. Les famílies desconeixen la major part d’aquestes qüestions, i sense coneixement no hi ha conscienciació ni demanda, conclou el President de la Confederació, Txomin Angós”.

Per a la Confederació Gonzalo Anaya és prioritari oferir una formació professional de qualitat en el País Valencià i en aquest sentit sol·licitem el passat 4 d’octubre una reunió amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, per a traslladar-li el nostre interès a reforçar aquest itinerari acadèmic, a més d’altres temes que preocupen als pares i mares en aquest curs.

“El 4 d’octubre sol·licitem una reunió amb el Conseller per a tractar aquests temes, entre ells el futur i el valor de la formació professional; però cada vegada més, el 4 d’octubre està més lluny, ja que encara no ens hem reunit amb el Conseller, i la fi de curs, més a prop “apunta Angós.

Tampoc entenem com la Conselleria d’Educació organitza una jornada per a posar en valor la Formació Professional i l’orientació professional i no s’haja deixat un espai per a cobrir les necessitats de les famílies.

No solament les famílies demanden l’aposta per la FP, sinó que són les pròpies empreses les que necessiten a personal qualificat i les que cerquen en aquests cursos als futurs treballadors. “Creiem que la formació professional no pot donar l’esquena a l’empresa, tots dos han d’anar lligats perquè les dues parts es necessiten mútuament. Creiem que és interessant organitzar l’oferta formativa d’aquests cursos especialitzats a partir de la demanda laboral concreta de cada zona i actualitzar contínuament els continguts sobre la base d’aqueixes necessitats, així com atendre les reivindicacions dels futurs i futures professionals com a treballadors”.

Perquè açò siga possible, demanem més oferta i més opcions, alhora que es treballe la conscienciació social sobre els avantatges que ofereix uns estudis professionals que, no solament preparen a l’alumnat d’una manera més específica per al món laboral, si no que obri també la porta als estudis universitaris.

 Escola inclusiva  

Un dels objectius perquè els que lluitem des de la Confederació és aconseguir que l’escola pública siga realment inclusiva. Per açò, demanem que en la formació professional també es respecte l’ensenyament inclusiu de règim especial.