La proposició no de llei de la Comissió d’Educació del Congrés de considerar les assignatures de filosofia i ètica com a obligatòries en l’educació secundària i batxiller ha sigut molt bé acollida per les famílies de la Gonzalo Anaya. Aquesta ha sigut una reivindicació que hem defensat des que la LOMQE va apartar a la filosofia de les aules en 4º de l’ESO i en 2º de Batxillerat. Les famílies de l’escola pública lluitem cada dia per un ensenyament de qualitat que permeta als nostres fills i filles formar-se com a persones i desenvolupen el pensament crític a l’hora de relacionar-se amb el seu entorn.

Entenem que el contingut d’aquesta matèria compleix una funció no solament acadèmica, sinó sobretot, de desenvolupament personal. “Més enllà dels coneixements, creiem en un ensenyament públic que prepare als nostres fills i filles perquè siguen capaces de crear una societat millor i perquè tinguen les eines necessàries que els garantisquen un futur més segur”, declara el President de la Confederació, Txomin Angós. que afig “retornar l’obligatorietat a la filosofia en 2º de Batxillerat i d’ètica en 4º de l’ESO és recuperar la reflexió i el pensament crític en les aules”.

Considerem molt interessant que la proposició haja sigut recolzada per totes les formacions polítiques i que a més es faça extensible a totes les comunitats autònomes, d’aquesta manera no existeixen greuges comparatius entre les diferents comunitats i les condicions són idèntiques per a tots els estudiants.

La recuperació de la filosofia en els instituts és un pas cap a avant en la millora de la qualitat de l’ensenyament públic. El seu arrinconamiento en els últims anys ha allunyat de les aules el coneixement crític tan important en el desenvolupament dels estudiants.