“Els diners públics han d’anar a l’escola pública”

Aquest missatge resumeix els objectius de la Confederació Gonzalo Anaya per al curs escolar que ara comença.
Ahir presentarem en roda de premsa els nous objectius i reinvindicacions per al pròxim curs. El president de la Confederació, Raúl Alós, al costat de la Vicepresidenta, Silvia Centelles i el Secretari d’Organització, Màrius Fullana, s’han dirigit als mitjans amb motiu de l’inici de curs escolar en un acte celebrat en el CEIP Maestro Canos Sanmartín de Castelló.
L’objectiu de la Confederació Gonzalo Anaya és aconseguir millores en molts àmbits relacionats amb la qualitat de l’educació pública. Sobre la taula, com a punts centrals, s’han tractat la participació de les famílies, la necessitat que estiguem encara més presents en la comunitat educativa. “Més presents significa que les decisions de les famílies siguen vinculants i que ens consulten amb més freqüència per a tractar els temes educatius que concerneixen als nostres fills i filles” indica el president, Raúl Alós.
Sobre la participació, la Confederació demana als diferents sectors educatius que s’involucren en el foment de la participació en les eleccions als Consells Escolars que enguany se celebren. “Per a les famílies, aquest òrgan decisiu és molt important i hem de treballar tots perquè la participació dels pares i mares s’incremente”, afig Alós.

Un altre tema que s’ha convertit en central durant la roda de premsa ha sigut la millora de les infraestructures i les inversions destinades a aquesta fi per part de l’administració pública. La realitat, ha comentat Alós, és que centenars de xiquets i xiquetes comencen el curs en barracons, un any més. Les inversions de l’administració són insuficients. El ritme que se’ns va comunicar a les famílies per a millorar les infraestructures no s’està complint. Els terminis anunciats s’acaben. Entenem que aquestes inversions són prioritàries perquè els milers de xiquets i xiquetes de l’escola pública disposen d’unes instal·lacions adequades. L’Administració ha de trobar el finançament necessari per a millorar les infraestructures com siga, perquè és urgent”. Sobre els barracons, la Vicepresidenta de la Confederació, Silvia Centelles ha destacat “la situació que manté el CEIP Regina Violantd’Almassora, que estan en barracons des de fa 11 anys i tot apunta al fet que aquest nou curs també continuaran en aquesta situació”.
Sobre les infraestructures, un altre tema que preocupa a la Gonzalo Anaya i en el qual continuarem treballant aquest curs, és l’eliminació definitiva de l’amiant en les instal·lacions escolars. A Castelló, no hi ha col·legis amb aquest material, però en Valéncia i Alacant sí. Encara que s’ha retirat l’amiant en alguns centres aquest estiu, encara queda treball per fer. “Esperem que l’Administració complisca el seu propòsit d’eliminar-ho totalment en el menor temps possible, tal com ha anunciat recentment”, afig Màrius Fullana, Secretari d’Organització.
Uns altres dels temes que treballaren les famílies enguany, és fomentar la coeducació dins dels centres educatius i estar pendents de la qualitat de l’alimentació en els menjadors escolars, perquè siga cada vegada més saludable i sostenible i creant noves pautes d’alimentació.
En aquest sentit, reclamem la gratuïtat dels menjadors escolars, així com de la resta del sistema educatiu.
Defensarem un any més una escola laica, igualitària i inclusiva. Considerem que aquests són punts on les famílies de l’escola pública hem de centrar l’atenció, a més dels ja esmentats.
La derogació de la LOMQE és l’objectiu que emmarca moltes de les accions més reinvindicativas de la confederació i continuarem treballant perquè aquesta llei que no representa a la comunitat educativa siga substituïda per una altra més democràtica i consensuada.
Finalment, Silvia Centelles ha dirigit unes paraules d’agraïment a la Direcció del centre i al ampa del Ceip Maestro Canos Sanmartín de Castelló per la seua implicació en l’acte, i ha manifestat que són un exemple d’escola pública amb més de 60 anys d’història.