Nou equip, nou President de la Confederació, Raúl Alós

Incrementar la participació de les famílies i establir més vincles amb altres agents socials, son algunes dels punts en els quals treballarem.

La ciutat de Dénia va ser l’escenari triat per a celebrar l’assemblea de la Confederació Gonzalo Anaya formada per les federacions FAMPA Enric Valor d’Alacant, FAMPA-València i FAMPA Penyagolosa de Castelló.

La sessió va començar a primera hora del matí del dissabte, amb l’obertura d’intervencions a càrrec de l’alcalde de la Dénia, Vicent Grimalt, qui va donar la benvinguda a les persones assistents a la ciutat i va compartir amb els presents el seu compromís per l’educació, perquè la considera “el futur de la societat”.

Després d’aquestes primeres paraules, va anar el torn del anterior President de la Confederació, Màrius Fullana, de la FAMPA-València que va presentar la memòria d’activitat de l’últim any en la qual s’arreplega l’esforç realitzat per les famílies per a avançar en qualitat i excel·lència en l’escola pública. La derogació de la LOMQE, la lluita per una escola laica i democràtica o el suport a les famílies en temes com els temps escolars han sigut alguns dels punts destacats per Fullana en la seua exposició. Qui ha destacat que “encara queda molt camí per recórrer per a millorar la qualitat de l’ensenyament públic, com és la millora de les infraestructures dels centres escolars, o aconseguir que la veu dels pares i mares cada vegada es faça sentir més en les institucions que ens representen”.
L’ambient de l’assemblea va ser molt participatiu des de l’inici. La comunicació va ser en tot moment bidireccional amb contínues intervencions i aportacions per part de les persones assistents a l’assemblea.

La segona part de l’acte es va enfocar en el nomenament de la nova directiva de la Confederació, amb Raúl Alós, de la FAMPA Enric Valor com a nou President de la Confederació. Alós va avançar els punts més importants del projecte de la Confederació per als pròxims dos anys. Entre ells, incrementar la participació de les famílies i afavorir la col·laboració amb entitats culturals i socials per a crear una xarxa cultural al voltant de l’ensenyament públic. La seua aposta és aconseguir que tots els serveis que ofereix l’escola pública siguen totalment gratuïts i que l’ensenyament estiga centrat en l’alumnat per a tenir una educació integral que incloga valors.
En la seua intervenció va haver-hi paraules de suport a la llengua i cultura valenciana. “Les AMPA fan una important labor en el foment de la nostra llengua, la seua tasca és àrdua i incansable. El nostre objectiu principal és estar al costat de les famílies en tot el que necessiten”, conclou Raúl Alós. President de la Confederació per als pròxims dos anys.