Reivindiquem l’aplicació definitiva d’un protocol ben definit d’actuació dels centres sanitaris en els col·legis

El passat mes de setembre, la Conselleria deEducació al costat de la de Sanitat van publicar una resolució a través de la qual es legislava per primera vegada els passos a seguir en referència a l’atenció regular, les urgències i les necessitats de medicació en els col·legis. Encara que el pas és important, perquè fins al moment, cap document administratiu ho contemplava, la resolució de setembre no deixa ben establides les responsabilitats en el cas d’actuació, ni en el cas de les urgències si el centre està obligat a tenir un botiquin o com dur a terme aqueixa actuació per falta de formació. També entenem que la publicació d’aquesta resolució no es realitza quan toca, a setembre, a pocs dies de l’inici de curs, la qual cosa ha dificultat en la majoria de casos la coordinació entre els centres de salut i els centres educatius, encara que en alguns centres l’aplicació ha sigut efectiva. El nostre acord i reinvidicación és que el protocol ha d’estar definit mesos abans del començament del nou curs perquè tant els centres, educatius i sanitaris, com les famílies, coneguen el dret que tenen a aquest servei i puguen usar-ho de la manera més efectiva, així li l’hem comunicat a la Conselleria en l’última reunió.
Un altre dels punts que es van tractar ahir és exigir al govern autónomico que modifique de la resolució vigent el punt en el qual es refereix a l’atenció no titulada per a parlar de l’atenció sanitària en els centres. Considerem que aquesta atenció sanitària ha de ser realitzada per personal titulat i en cap cas, la responsabilitat d’aqueixa atenció o l’administració de medicaments ha de recaure sobre personal dels centres no qualificat, tal com indica la llei. Volem evidenciar que a dia d’avui, són moltes les famílies les que són requerides pel personal del col·legi perquè acudisquen a donar aquest suport sanitari als seus fills, en molts casos a administrar la medicació, amb el perjudici que açò comporta per a les famílies.
També durant la taula de treball, i fent recompte de les necessitats que aquestes famílies tenen en el País Valencià respecte a l’atenció sanitària, plantegem la necessitat de disposar d’hospitalsperdiátricos, com ho tenen altres comunitats com Catalunya o Madrid; el que dificulta l’atenció d’especialistes. Tampoc disposem a dia d’avui dades sobre el nombre d’alumnes que necessiten una assistència sanitària en els centres en horari lectiu. Açò dificulta l’aplicació de les mesures. Tot açò unit a una falta d’informació cap a les famílies i cap al personal docent que en molts casos no saben com actuar, i sobretot, no compten amb la formació adequada per a fer-ho.
L’agrupació formada per 69 associacions entre les quals es troba la Confederació GonzaloAnaya continuarà reinvidicando l’aplicació d’un protocol definit i coordinat entre els centres sanitaris i els educatius.
Per una educació pública de qualitat
Des de la Confederació Gonzalo Anaya ens acostem i donem suport als col·lectius que estan treballant per a millorar l’educació pública i la qualitat de vida dels nostres fills i filles. La nostra preocupació pel seu benestar ens ha acostat a l’alimentació sostenible, als educadors d’educació especial, recolzant-los en la seua lluita per a aconseguir el reconeixement dels seus drets estant presents en les concentracions com l’organitzada ahir en la Plaça de la Verge de València; així com dels educadors socials, perquè la seua tasca és primordial per a la formació dels nostres fills i filles; així com apostem per l’educació pública en tots els seus vessants, també en l’opció a distància a través del Centre Específic a distància del PaísValencià.