NO a la renovació de concerts de centres escolars

La Confederació Gonzalo Anaya ha presentat al Consell Escolar Valencià una esmena en la qual manifesta la seua oposició a la renovació dels concerts de centres educatius.
El president Màrius Fullana ho ha avançat aquest matí en la reunió que ha mantingut, junt a un representant de la FAMPA Enric Valor d’Alacant, amb els mitjans de comunicació.


“Reconeixem la labor que els centres concertats han realitzat i realitzen actualment en l’àmbit educatiu allí on no arriba la publica, perquè on coincideix tendeix a segregar a l’alumnat i la les famílies econòmicament, ideològicament o per credo religiós. Aquesta solució de l’any 1985 per a estendre a l’educació a tot l’alumnat i que havia de ser puntual mentre es construia el sistema totalment públic ha degenerat impulsant la privatització i el negoci. La nostra línia educativa és una altra. Demanem una aposta clara i contundent per l’ensenyament públic, incrementar el seu prestigi i destinar al seu funcionament del dia a dia més recursos perquè els nostres fills i filles reben un ensenyament de qualitat. És un dels valors que defensem i pel qual seguirem lluitant. Invertir sempre en educació pública”, conclou.
Pel que fa a l’ensenyament públic, en la reunió amb els periodistes, Màrius Fullana ha destacat els passos importants que la Conselleria ja ha donat, legislant la Xarxa de Llibres, els temps escolars o el plurilingüisme. Sobre temps escolars ha destacat la importància que les famílies trien l’opció que garantisca millor la qualitat de l’ensenyament dels seus fills i filles però que ha d’haver-hi una informació concienzuda sobre el tema perquè les famílies puguen decidir amb coneixement de causa i que Conselleria ha de proporcionar-la. Que siga una aposta de tota la comunitat educativa, de cada centre o de l’entorn. Que les famílies no sigan elements pasius que solament voten. Així reclamem que els informes d’avaluació del canvi de jornada tant trimestrals com a anuals siguen coneguts per tota la comunitat educativa i que puguen intervenir les famílies. A més Conselleria ha de vetlar perquè es compleixen tots els requisits que marca el Decret sobre canvi de jornada i les avaluacions que es realitzen han d’oferir elements sufucientes per a avaluar què millores o no es donen en aquests canvis per a poder decidir què sistema funciona millor analitzant-ho unit als altres factors que contribueixen a la millora del sistema educatiu. Sobre el plurilingüisme, que tot el que suposa conèixer una o més llengües és enriquidor per als escolars, sobretot des d’edats més xicotetes. Però la nova normativa ha d’assegurar que les nostres filles i fills acaben dominant i usant suficientment les dues llengües oficials a més d’altres llengües addicionals. La Confederació ha expressat els seus dubtes referent a açò i espera que el nou sistema s’implemente de tal manera que es complisca el requisit plantejat.

Durant la reunió, s’han tractat els valors bàsics que defensa la confederació sobre educació i s’han anunciat noves mobilitzacions en defensa de l’educació pública per al mes de febrer. La derogació de l’actual llei d’educació, LOMQE és un dels objectius principals per a les nostres famílies. “Volem una altra llei que no siga laLOMQE i estem disposats a dialogar per a aconseguir un pacte nacional d’educació sempre que es respecte els pilars bàsics de l’educació pública, seguirem lluitant per a aconseguir un escola gratuïta i democràtica. La nostra aposta és per un sistema educatiu que el nostre alumnat, filles i fills del poble treballador, acaben formats com a ciutadans crítics i els proporcionem les eines per a realitzar un canvi de sistema social que es base en les persones i no en el consum, els diners o les mercancies.”